Společnost JA Solar dodá moduly pro první solární projekt v Brazílii o výkonu 3 MW s využitím oboustranných mono PERC článků s dvojitým sklem

Peking (Čína) 19. prosince 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost JA Solar Holdings Co., Ltd., přední světový výrobce vysoce výkonných solárních produktů, oznámila, že dodá všechny oboustranné moduly mono PERC s dvojitým sklem pro solární elektrárnu SolarGrid s výkonem 3 MW v Brazílii. Jedná se o první solární projekt s využitím oboustranných článků s dvojitým sklem v zemi. Navíc tento projekt představuje vstup oboustranných modulů PERC s dvojitým sklem na brazilský trh, které jsou se svým vyšším výkonem a lepší mechanickou tolerancí zatížení důležité pro vývoj zelené energie v zemi.

Projekt, který se nachází v Minas Gerais, je vyvinut a budován společností SolarGrid Energia, uznávaným developerem nových energií v Brazílii. Díky bohatému slunečnímu záření má Brazílie dobrou pozici k výstavbě solárních elektráren. Nicméně polosuché klima a vysoké teploty v létě mají za následek přísné požadavky na výkon fotovoltaických modulů. Společnost JA Solar je držitelem základních práv duševního vlastnictví a patentů spojených s jeho technologií PERC. Díky tomu mají solární produkty společnosti JA Solar vynikající kvalitu a vynikající výkon v oblasti výroby energie. Moduly používané v tomto solárním projektu obsahují vysoce efektivní oboustranné solární články PERC s pevnou konstrukcí dvojitého skla, které zajistí stabilní výkon a výrobu elektřiny v oblasti tak extrémního klimatu.

Navíc jsou oboustranné PERC moduly JA Solar, používané v tomto solárním projektu, vybaveny paralelními jednoosými sledovači, které mohou zvýraznit výhody výroby elektrické energie oboustrannými moduly a podstatně zvýšit výkon systému. Očekává se, že solární elektrárna bude generovat 7,1 milionu kWh elektrické energie ročně a sníží emise oxidu uhličitého o 5 284 tun za rok. Při provozu za stejných přírodních podmínek mohou oboustranné PERC moduly společnosti JA vyrobit o 9,5 % více elektřiny oproti jednostranným modulům mono PERC.

Pan Baofang JIN, předseda představenstva a generální ředitel společnosti JA Solar, řekl: „Věříme, že spolupráce se společností SolarGrid a dodávka našich vysoce výkonných oboustranných modulů PERC pro solární elektrárnu je významná pro vývoj budoucích fotovoltaických projektů v Brazílii a ostatních zemích Latinské Ameriky. Nasazení našich vysoce účinných solárních produktů může sloužit jako silný odkaz na vývoj projektů v Brazílii a jiných latinskoamerických zemích. Společnost JA Solar se bude i nadále zaměřovat na vývoj vysoce účinných fotovoltaických produktů a přispívat k rozvoji nové energie v globálním měřítku."

JA Solar Holdings Co, Ltd

Xiaorui Sun

+86-10-6361-1888 x1698

bj.sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-obchod-energie-JA Solar Holdings Co., Ltd.

Asie, Austrálie (as)

Obchod, marketing