Spotřebitelé se obávají, země se neustále zabývají globálním využitím plastů

Washington (USA) 14. prosince 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Credit: Orb Media.  A young boy climbs over plastic debris in a 50-year-old dump overlooking the ocean in the seaside town of Dagupan, Philippines. Most of the biodegradable items have long since rotted, leaving a mountain of multicolored plastics that float out to sea on the coastal winds.

Credit: Orb Media. A young boy climbs over plastic debris in a 50-year-old dump overlooking the ocean in the seaside town of Dagupan, Philippines. Most of the biodegradable items have long since rotted, leaving a mountain of multicolored plastics that float out to sea on the coastal winds.

Organizace Orb Media zkoumá čtyři aspekty problému s plasty: mořský odpad, mikroplasty, chemikálie a recyklaci.

Zpravodajství a analýza dat organizace New Orb Media Inc. zjišťuje, že jsou spotřebitelé velmi znepokojeni dopadem plastů na svět. Existuje široká veřejná nejasnost ohledně odpovědnosti a možností a úlohy vlád a průmyslu při snižování znečištění plasty.

Mezi nejvýznamnější zprávy patří:

Náhrady plastových pytlů generují větší uhlíkové znečištění

Kompostovatelné plastové sáčky se nemohou rozkládat na skládkách ani v přírodě a musí být odděleny a taveny v průmyslových zařízeních. Většina bioplastů má stejné ekologické nebezpečí a vyšší produkci uhlíku.

Studie ukazují, že výroba a přesun skleněných lahví využívá téměř pětkrát více energie.

Mnoho lidí považuje produkci papírových sáčků za zelenější volbu, ale ta produkuje více znečištění ovzduší než výroba plastových pytlů.

Přístup ovlivňuje recyklační návyky

Nedávný průzkum ukazuje, že nálada společnosti může ovlivnit míru recyklace. Průměrná hmotnost recyklace studentského kampusu na jedné univerzitě v USA byla po vítězství ve vysokoškolském basketbalu téměř o 50 procent vyšší než po prohře nebo remíze. V deštivých dnech se celková hmotnost recyklace domácností shromážděná v jedné čtvrti Londýna snížila o jeden kilogram na každý milimetr srážek.

Mikroplasty jsou všude

Méně častěji vznikají v oblasti plastů otázky týkající se mikroplastového znečištění potravin, vzduchu, půdy a vody a bezpečnosti chemických přísad v plastových obalech potravin.

Organizace Orb Media s potěšením spolupracuje s členy sítě Orb Media Network (OMN), skupiny globálních médií určujících agendu, které spolupracují při společném publikování příběhů podporujících globální dialog o kritických otázkách a získávají pozornost vlád, průmyslu, výzkumných pracovníků, občanské společnosti a veřejnosti.

Mezi členy OMN patří: Channels TV (Nigérie), Dhaka Tribune (Bangladéš), Folha de S?o Paolo (Brazílie), Tempo Media Group (Indonésie), Hindu (Indie), YLE (Finsko), CBC (Kanada), SVT (Švédsko), Die Zeit (Německo), BBC (Spojené království), Cadena SER-Prisa (Španělsko), El Comercio (Peru), El País (Uruguay), Mail & Guardian (Jižní Afrika), El Tiempo (Kolumbie), La Nación (Argentina) eNCA (Jižní Afrika), South China Morning Post (Čína), Louisville Public Media (Spojené státy).

O organizaci Orb Media

Organizace Orb Media poskytuje originální výzkum a reportáže o problémech, které mají dopad na miliardy lidí, jedinečným propojením původního výzkumu, globální analýzy dat, reportováním v terénu a zapojením veřejnosti, aby poskytly přesný globální obraz našeho vzájemně propojeného světa. orbmedia.org/theplasticquestion.

KONTAKT: Lara Kline, 1-202-9058370, lara@littletomato.co

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/797937/Orb_Media_Plastic_Debris.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/652865/Orb_Media_Logo.jpg

Klíčová slova USA-ekologie-Orb Media