Ella a kamarádi zaručuje smích, zábavu a krapet dobrodružství zdánlivě všedních dnů

Praha 13. prosince 2018 (PROTEXT)

Timo Parvela * Ella a kamarádi

Překlad Alžběta Štollová

Ilustrace Magda Veverková Hrnčířová

Další veselá dobrodružství Elly a jejích přátel v podobě tří krátkých příběhů.

Ella a její přátelé jdou do druhé třídy a pan učitel je na pokraji zhroucení. Dokonce zkouší na sobě i žácích jistý druh meditace s korálky. Po čase do třídy přijde záhadný nový žák, který všechny šikanuje. Děti jsou přesvědčené, že je to mimozemšťan, který se proti nim spiknul s panem učitelem. V posledním příběhu je zoufalý pan učitel proti své vůli donucený uspořádat přespání ve škole, při němž se mu z rukou vymkne naprosto vše, co se vymknout může. Zasahují hasiči i policie, ale nakonec samozřejmě všechno dobře dopadne a Ella i její kamarádi si celé bláznivé dobrodružství náramně užijí. Určeno především čtenářům ve věku 6-10 let.

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V Portále již vyšel první díl Ella ve škole.

váz., 136 s., 249 Kč

ISBN: 978-80-262-1400-7