VISTEON AUTOPAL PŘEDSTAVUJE NA MOTORISTICKÉ VÝSTAVĚ V BRNĚ 2001 VÝROBKY SVĚTOVÉ TŘÍDY Z OBLASTI OSVĚTLOVACÍ, KLIMATIZAČNÍ A MULTIMEDIÁLNÍ TECHNIKY

BRNO 8. června (PROTEXT/ots)

Visteon Corporation (index NYSE: VC) představí na brněnském motoristickém veletrhu přední technologie v oblasti osvětlovací techniky a techniky pro řízení vlivu povětrnostních podmínek. Na výstavě, která se koná ve dnech 7. - 14. června 2001, Visteon předvede své multimediální výrobky a systémy poprvé českým zákazníkům.

Společnost Autopal, jejíž vlastníkem je Visteon, je v České republice známá výrobou světlometů, klimatizací a chladících jednotek do automobilů. Visteon je předním dodavatelem světlometů a další osvětlovací techniky, klimatizačních vedení a autobaterií pro světové automobilové společnosti. Dalšími výrobky, které firma představí na veletrhu v Brně, jsou chladiče které jsou pájeny v ochranné atmosféře (tzv. CAB - Controlled Atmosphere Brazing) a nové systémy pro topení do automobilů.

Ladislav Glogar, ředitel společnosti Visteon Autopal s.r.o. v Novém Jičíně, k tomu řekl: "V roce 2000 jsme v České republice vyrobili velké množství světel, klimatizačních jednotek a topících jednotek do automobilů. Tyto výrobky jsme dodali nejen českým automobilkám, ale také mnoha automobilkám do zahraničí. Díky přítomnosti na výstavě v Brně doufáme v rozšíření našich aktivit v Evropě."

Autopal má v České republice více než 3 900 zaměstnanců, operuje ve třech závodech v Novém Jičíně, Rychvaldu a v Hluku. Dále má firma prodejní centrum v Praze a v Mladé Boleslavi.

Výrobky společnosti Visteon budou na brněnském veletrhu představeny na dvou stáncích. Jednak na stánku společnosti Visteon Autopal (hala B, stánek 20) a jednak na stánku firmy Aunika (hala D, stánek 54). Aunika je novým distributorem multimediálních produktů firmy Visteon v České republice a v Brně bude poprvé představena veřejnosti.

Visteon Corporation je společnost s předním postavením na trhu s výrobky a službami pro automobilový průmysl. Firma prodává své zboží na celém světě přes svoji prodejní síť. Firma má 82 000 zaměstnanců a má více než 130 technických, výrobních a prodejních center ve 25 zemích světa. Tiskové zprávy společnosti Visteon, fotografie a popis výrobků najdete na adrese www.visteon.com . Kontakt: pro sdělovací prostředky Dolores Muniz (Evropa) Tel : (+32) 27 20 96 12 e-mail: dmuniz@visteon.com nebo Britta Lange (Německo, střední a východní Evropa) Tel: (+49) (0)221 5406-667 e-mail: blange5@visteon.com kontakt pro investory: Derek Fiebig (US) Tel: (+1) 313-755-3699 e-mail: kniederh@visteon.com

Klíčová slova PROTEXT-Autopal-Visteon-výstava

Jihomoravský (bn)