Sbírka Srdce dětem vynesla rekordních 30 milionů Kč pro vážně nemocné děti

Praha 11. prosince 2018 (PROTEXT)

V týdnech od 5.11. do 18.11.2018 se konala ve všech prodejnách společnosti Lidl celorepubliková sbírka Srdce dětem, která už osmým rokem pomáhá prostřednictvím o.p.s. Život dětem rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Loni tato sbírka přinesla pro nemocné děti nádhernou částku 25 milionů korun a o.p.s. Život dětem za tyto peníze nakoupila pro nemocné děti nezbytné kompenzační pomůcky, zaplatila neurorehabilitace a ozdravné pobyty nebo doplatila ošetřující materiál, protože nic z toho zdravotní pojišťovny v plné výši nehradí.

Rodiče nemocných dětí i společnost Život dětem s napětím očekávali vyhlášení výsledné částky letošního ročníku sbírky Srdce dětem. Ta byla zveřejněna na benefičním koncertě Rádio srdcem pro Život dětem, který se konal v sobotu 8. prosince na Staroměstském náměstí v Praze. Koncert pořádala rádia Evropa 2 a Frekvence 1 a generálním partnerem byla právě společnost Lidl. Tuto ojedinělou akci podpořila řada našich předních umělců a šek pro nemocné děti přinesly na jeviště i další společnosti, které s o.p.s. Život dětem dlouhodobě spolupracují. Na závěr došlo k slavnostnímu předání šeku, který byl zabalený jako vánoční dárek. Po jeho rozbalení zástupci o.p.s. Život dětem téměř oněměli, protože částka byla skutečně neuvěřitelná - rovných 30 milionů korun. Jedná se o největší sbírku tohoto druhu v celé naší republice. Tento úžasný výsledek svědčí o velké laskavosti zákazníků společnosti Lidl, kteří do sbírky přispěli částkou 28,557.850 Kč a také o velkorysosti obchodního řetězce, který uhradil veškeré náklady, spojené se sbírkou, a navíc částku od zákazníků dorovnal na rovných 30 milionů.

Všem patří velký dík od rodin s vážně nemocnými dětmi i od společnosti Život dětem, která je za tuto obrovskou pomoc a podporu skutečně nesmírně vděčná.

Kontakt:

MgA: Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-trh-charita-Lidl ČR-Život dětem

Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl