Uživatelé internetu mohou objevovat fotografie Butchera

PRAHA 8. června (PROTEXT)

Od dnešního dne až do 9. září 2001 budou uživatelé Internetu moci objevovat velkolepou krásu některých nejvzácnějších míst světa - včetně oblasti Everglades na Floridě či Šumavy v České republice - tak, jak byla zachycena jedním z největších žijících amerických fotografů orientujících se na krajiny Clydem Butcherem. Díla Clyda Butchera se stanou středem pozornosti dnešní vernisáže ve Veletržním paláci, která zahajuje výstavu nesoucí název "Visions of the New Millenium". Generálním partnerem výstavy je Tiscali/World Online, vedoucí internetová komunikační společnost v České republice. V rámci sponzorství vytvořila společnost Tiscali/World Online na svém internetovém portále http://www.worldonline.cz speciální webové stránky věnované výstavě. Stránky jsou rovněž k dispozici na adrese http://clyde.wo.cz.

Webové stránky nabízejí množství úchvatných černobílých fotografií z výstavy Clyda Butchera stejně jako informace o umělci, jeho kariéře, jeho umělecké filosofii či práci. Dne 12. června ve 13:30 hodin na stránkách proběhne on-line chat s Clydem Butcherem a Jiřím Kosteleckým, ředitelem Evropské Nadace R.M.R., která výstavu ve spolupráci s Národní Galerií přináší. Návštěvníci stránek se navíc mohou zúčastnit on-line soutěže s možností vyhrát volné vstupenky na výstavu.

Tiscali/World Online rovněž zajišťuje provoz webových stránek Evropské Nadace R.M.R. (http://www.rilke.cz), stránek samotné výstavy (http://www.rilke.cz/clyde) a stránek on-line aukce fotografií Clyda Butchera (http://www.rilke.cz/clyde/aukce.htm), jejíž výtěžek bude věnován nadaci. Nadaci podpořila i sama společnost Tiscali/World Online zakoupením jedné z Butcherových fotografií s názvem "Beaver Pond".

Provoz webových stránek společnosti Tiscali/World Online zaměřených na výstavu Clyda Butchera byl zahájen 1. června 2001 a jejich návštěvníci se zájmem o fotografii měli možnost zúčastnit se atraktivní soutěže, která výstavě Clyda Butchera předcházela a jejíž výherci se budou moci ve dnech 8. - 10. června zúčastnit odborného workshopu pořádaného na Šumavě pod vedením samotného fotografa.

Kontakt:

Ivan Póč

World Online, s.r.o./Tiscali

Dělnická 12, 170 04 Praha 7

Tel.: 02/24590400, Fax: 02/24590401

e-mail: pr@cz.tiscali.com

Česká pobočka World Online, patřící do skupiny Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato: TIS), poskytuje uživatelům internetu v České republice celou řadu on-line služeb, mezi které patří celonárodní přístup do sítě internet za místní telefonní poplatky v rámci tarifu Internet 2001, zpravodajství a bohatá nabídka informací v českém jazyce, elektronická pošta, okamžité zasílání zpráv, finanční informace, referenční systémy, zákaznická podpora, interaktivní časopisy a noviny, zábava, hry a přenosy živých událostí. V on-line anketě, kterou uskutečnil český internetový portál Seznamka.cz v listopadu 2000, byla společnost Tiscali/World Online vyhodnocena jako nejoblíbenější poskytovatel bezplatného připojení do internetu v České republice. Bližší informace o službách a produktech společnosti Tiscali/World Online jsou rovněž k dispozici na WWW stránkách společnosti na adrese http://www.worldonline.cz nebo na bezplatné telefonní lince zákaznického centra Tiscali/World Online 0800 184 184.

Klíčová slova PROTEXT-internet-Tiscali/World Online

IT, telekomunikace