Globální protiteroristické snahy ignorují způsob, jakým se vytvářejí teroristé

Washington 27. listopadu 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Joko Tri Harmanto (Orb Media
Photo)

Joko Tri Harmanto (Orb Media Photo)

Orb Media logo. (PRNewsfoto/Orb Media)

Rozdílné preventivní programy ukazují, že vliv osobních sítí může být klíčem k předcházení násilí

Zpravodajství a analýza dat organizace New Orb Media Inc. ukazuje, že počet zemí postižených terorismem se zvyšuje, veřejná akceptace násilí zaměřeného na civilisty vzrůstá, a přesto jsou odborné znalosti o zabránění jednotlivcům v tom, aby se dostali k terorismu, v nejlepším případě omezené.

Na boj proti terorismu byly od roku 2001 vynaloženy biliony amerických dolarů, ale stále máme velmi málo informací o tom, proč se lidé stávají teroristy. Nový výzkum ukazuje, že individuální vztahy a sociální kruhy mohou být hlavním faktorem přitahování osob a prevence před jejich zapojení do násilných organizací.

Financování a programy pro pochopení „cesty k terorismu" jsou omezené a převážně lokalizované. Organizace Orb Media zkoumala programy v Německu a Indonésii, aby pochopila, co některé organizace dělají „na místě".

Na základě údajů a definic průzkumu START at the University of Maryland dospěla organizace Orb Media k závěru, že se přijatelnost útoků na civilní obyvatelstvo celosvětově zvýšila.

Mimo to, zatímco počet teroristů zůstává velmi malý, jejich politický, psychologický a ekonomický účinek je monumentální. Podíl celosvětové populace, která se velmi obává terorismu, zůstává od teroristických útoků na USA dne 11. září 2001 stále vysoký a v posledních pěti letech se udržuje mezi 65-85 %.

Organizace Orb Media s potěšením spolupracuje s členy sítě Orb Media Network (OMN), skupiny globálních médií určujících agendu, které spolupracují při společném publikování příběhů podporujících globální dialog o kritických otázkách a získávají pozornost vlád, průmyslu, výzkumných pracovníků, občanské společnosti a veřejnosti.

Mezi členy OMN patří CBC (Kanada), Channels (Nigérie), Dhaka Tribune (Bangladéš), Folha de Sao Paolo (Brazílie), SVT (Švédsko), Tempo Media Group (Indonésie), Hindu (Indie), Die Zeit (Německo), BBC (Spojené království), Cadena SER-Prisa (Španělsko), YLE (Finsko), El Comercio (Peru), El País (Uruguay), Mail & Guardian (Jižní Afrika), El Tiempo (Kolumbie), La Nación (Argentina), eNCA (Jižní Afrika), South China Morning Post (Čína), Louisville Public Media (Spojené státy).

O organizaci Orb Media

Orb Media je nezisková novinářská organizace, která informuje o záležitostech, které jsou důležité pro milióny lidí na celém světě. Své příspěvky zveřejňujeme současně s globální sítí předních mediálních organizací, abychom podporovali globální veřejný dialog vedoucí ke změnám iniciovaným občany. Propojením původního výzkumu, analýzy dat, zpravodajství na místě a zapojené veřejnosti tvoří organizace Orb Media příběhy o tom, jak čelit společným problémům jako jeden svět. orbmedia.org/fightingblind.

Kontakt pro média: Lara Kline, larak@orbmedia.org.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/789184/CT_Lead_Image.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/652865/Orb_Media_Logo.jpg

Klíčová slova USA-terorismus-média-společnost-Orb Media

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)