Značka Corona začíná své nápoje balit do obalů, které neobsahují plasty

Mexico City 27. listopadu 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

• Značka Corona je prvním globálním výrobcem piva, který bude zkoušet obaly, neobsahující vůbec žádné plasty

• Pilotní projekt bude zahájen v Mexiku na začátku příštího roku a v následujícím roce se plánují zkoušky nových obalových materiálů také ve Velké Británii.

Společnost Corona oznámila, že na vybraných trzích v pilotním projektu vyzkouší nové obaly pro balení svých výrobků po šesti kusech, které neobsahují vůbec žádné plasty. Jedná se o důsledek spolupráce značky s projektem Parley for the Oceans, v jehož rámci firmy usilují o používání ekologicky šetrných obalů. Jako Corona, tak Parley se společně snaží chránit světové oceány a pláže před znečištěním plastovými odpadky. Partnerství obou firem bylo zahájeno závazkem ochránit do roku 2020 před znečištěním 100 ostrovů a pokračuje snahou o inovativní přístup k obalovým materiálům, který by změnil stávající praxi. Vzhledem k tomu, že se do oceánů každý rok dostane zhruba 8 miliónů metrických tun plastového odpadu 1, musíme s tímto problémem začít bojovat na několika frontách. Proto společnost Corona začala uplatňovat strategii A.I.R. firmy Parley, která je založena na tom, že se musíme nejen snažit plastům vyhýbat a co nejvíce jich recyklovat, ale současně je nutné i přicházet s novými řešením, která používají jiné materiály.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181123005194/en/

“Naše oceány jsou v ohrožení. Rychle z nich vysáváme život a ničíme jejich chemii, díky které jsme vlastně tady. Proto se snažíme sázet na ty, kdo spolu s námi chtějí vést cestu ke změně. Na ty, kdo spolu s námi, chtějí tvořit novou budoucnost. Jednou z takových firem je Corona, která se velmi usilovně zapojila do boje proti znečišťování moří plasty a revolučním způsobem mění zaběhnuté obalové materiály za ekologicky šetrné, což nám pomůže cíle v této oblasti splnit. Společně se snažíme plastových obalů navěky zbavit, protože si již nemůžeme dovolit řešit jejich toxické dopady,” řekl Cyrill Gutsch, zakladatel a generální ředitel projektu Parley for the Oceans.

I když značka Corona své výrobky primárně balí do skla a dřevovláknitých desek, viděla příležitost v náhradě častého zdroje plastů - obalů pro plechovky s nápoji balené po 6 kusech, novým materiálem. Nové obaly, které neobsahují žádné platy, a které se nyní testují, jsou vyrobeny z rostlinných biologicky odbouratelných vláken a z kompostovatelných materiálů. V přírodě se tyto obaly rozpadnou na organické látky, které neškodí životnímu prostředí, zatímco stávající plastové obaly se vlivem světla rozkládají na stále menší a menší díly (mikroplasty), pokud nejsou recyklovány. I když většina plastových obalů je recyklována, skutečnost je taková, že většina plastových obalů, které kdy byly vyrobeny, recyklována není 2, což je pro značky jako Corona výzva, hledat řešení, která by nám umožnila, zbavit se plastů úplně. Cesta k tomuto cíli začne v Mexiku, které je domovskou zemí této značky. Zde budou v rámci pilotního projektu tyto bezplastové obaly představeny ve městě Tulum na začátku příštího roku.

“Pláž je důležitou součástí DNA značky Corona a s firmou Parley spolupracujeme na řešení problémů přímo na plážích a pobřeží, kde se platové odpadky skutečně hromadí,” řekl Evan Ellman, ředitel projektu Corona Better World. “Rovněž si uvědomujeme jaký vliv mohou globální značky, jako je Corona, mít na celý průmysl a snažíme se proto podpořit firmu Parley a spolupracovat s ní na nových, trvale udržitelných řešeních v oblasti vývoje nových obalů, které budou úplně bez plastů a doufáme, že se nám podaří vytvořit novou normu, která by nám umožnila se plastů zbavit jednou provždy.”

Od zahájení partnerské spolupráce v roce 2017 provedly firmy Corona a Parley více než 300 akcí v 15 zemích zaměřených na čištění pobřeží od odpadků. Akce se uskutečnili, mimo jiné, na Maledivách, v Palau, Mexiku, Dominikánské republice, Chile, Indonésii, Itálii, Jižní Africe a v Austrálii a zúčastnilo se jich více než 7 tisíc dobrovolníků z více než 200 míst, kteří sebrali více než 3 milióny tun plastového odpadu.

1 https://www.nationalgeographic.com/magazine/2018/06/plastic-planet-waste-pollution-trash-crisis/

2 https://www.economist.com/graphic-detail/2018/03/06/only-9-of-the-worlds-plastic-is-recycled

O projektu Parley for the Oceans

Parley for the Oceans je globální síť, kde se setkávají tvůrci, myslitelé a lídři kreativních značek, státních organizací a environmentálních skupin za účelem šíření povědomí o kráse a křehkosti oceánů a snaží se vzájemně spolupracovat na projektech, které mají pomoci zabránit jejich zničení. Organizace uzavřela partnerství s předními světovými firmami, jako například adidas, Anheuser Busch InBev (Corona) nebo American Express a spolupracuje též s OSN, Maledivami a dalšími odborníky z oblasti vědy, umění, módy, designu, zábavy, sportu a zkoumání vesmíru a oceánů. Více informací najdete na webových stránkách www.parley.tv

O značce Corona

Značka Corona vznikla v Mexiku, kde patří mezi přední značky kvalitního piva. Kromě toho je velmi oblíbená i v zahraničí a je nejvíce exportovaným mexickým pivem, dostupným ve více než 180 zemích světa. První pivo Corona Extra bylo uvařeno v roce 1925 v pivovaru Cervecería Modelo ve městě Mexico City.

Corona je průkopníkem v pivovarnickém průmyslu v oblasti obalů. Jako první začala používat průhledné lahve, jako důkazu čistoty a vysoké kvality svého piva. Všechny skleněné láhve si firma Corona vyrábí ve svém vlastním výrobním závodě v Mexiku. Grafické ztvárnění etiket na lahvích má evokovat kvalitu našich obalů a náš vztah k Mexiku.

Žádné pivo Corona se neobejde bez limetky, která mu dodává charakter, chuť a osvěžující nádech. Limetkový rituál je součástí značky Corona a dodává jí punc jedinečnosti. Synonymem pro značku jsou pláže a venkovní oslavy. Snažíme se lidem nabídnout prostředek k odpočinku, relaxaci a k tomu, aby se těšili z prostých radostí života. Více informací najdete na webových stránkách visit www.corona.com

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181123005194/en/

Kontaktní informace

Lauren Bishop, Alison Brod

Marketing a komunikace

Corona@alisonbrodmc.com | 212-230-1800

Aimee Baxter, Anheuser-Busch InBev

Aimee.Baxter@ab-inbev.com

Zdroj: Corona

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Mexiko-pivo-ekologie-trendy-trh-Corona

Latinská Amerika a Karibská oblast, Antarktida (la)

Potraviny, gastronomie