Emirát Šardžá oslavil obrovským karnevalem projekt organizace UNICEF s názvem „Město přátelské k dětem“

Šardžá (Spojené arabské emiráty) 27. listopadu 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

První Karneval dětí a mládeže v Šardžá, který se uskutečnil ve stejném termínu jako Světový den dětí Foto: BusinessWire

- Děti ze Šardžá říkají světu: „Každé dítě má právo žít na bezpečném místě, tak jako my“

- Akce se zúčastnilo 500 dětí školního věku

Děti a mládež emirátu Šardžá ve Spojených arabských emirátech vyslaly světu následující poselství: “Každé dítě má právo si hrát, být šťastné, učit se, být kreativní a žít na bezpečném místě, tak jako my. Děti ze Šardžá vyzývají celý svět k tomu, aby se každé město na světě stalo městem přátelským k dětem.”

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Tato výzva zazněla v Šardžá během zdejšího prvního Karnevalu dětí a mládeže (Sharjah Child and Youth Friendly Carnival), který se uskutečnil ve stejném termínu jako Světový den dětí (Universal Children’s Day) v rámci oslav nedávno představeného projektu organizace UNICEF s názvem „Město přátelské k dětem (Child-Friendly City).“

V průběhu karnevalu ulice v Šardžá ožily hudbou pouličních umělců a průvodem, kterého se zúčastnilo více než 500 rodin, dětí a zástupců státních organizací a úřadů. Tento průvod prošel po ulici Al Buhaira Corniche Road, po trase asi 1 km v samém centru emirátu.

Průvod vedla Vojenská hudba Spojených arabských emirátů (UAE Military Music Band), která diváky a účastníky průvodu přivítala hrou na dudy. Pak následovaly „Létající sny (The Flying Dreams)“ s velkými nafukovacími kreacemi, včetně velkého ptáka a domů ve stylu komiksů, které se vznesly vysoko do oblak. Náklaďák plný bublin (Bubbles Truck) přivezl skupinu umělců oblečených do kostýmů různých bublin, kteří z celého města udělali jednu velkou bublinovou párty a vystoupení „Kouzelná zahrada (Magic Garden)“ se neslo, jak již název napovídá, v duchu barevných květin a rostlin.

Celá akce se uskutečnila pod záštitou Jeho Výsosti šejka Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, člena nejvyšší rady a vládce Šardžá a pořádal jí Úřad emirátu Šardžá na ochranu dětí.

Na závěr karnevalu mohli účastníci zhlédnout úchvatný ohňostroj, který představoval dokonalý konec této skvělé akce a byl věnován budoucím zářícím hvězdám města.

- Konec -

O SBFO (Sharjah Baby Friendly Office - Úřad emirátu Šardžá na ochranu dětí)

SBFO se snaží chránit pohodu a prosperitu všech dětí v emirátu Šardžá bez rozdílu věku tím, vytvářením nových strategií a plánů, které jsou následně realizovány ve spolupráci s příslušnými institucemi a státními orgány. V současné době úřad realizuje projekty s názvem Šardžá - emirát přátelský k dětem (Sharjah Baby-Friendly Emirate Project), který je zaměřen na děti ve věku 0 - 2 let a Šardžá - města přátelská k dětem (Sharjah Child Friendly City Project), který je zaměřen na děti ve věku 0 - 18 let.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Kontaktní informace

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk, +971 52 617 2111