Celoroční pneumatiky na vzestupu

Praha 21. listopadu 2018 (PROTEXT)

Český zákazník se dlouhodobě používání celoročních pneumatik vyhýbal, v poslední době však prodeje těchto pneumatik dramaticky rostou, neboť technologie, kterými jsou pneumatiky vyráběny, se posunuly za hranice lidského chápání. Porovnávat pokusy s celoročními pneumatikami z 90 let a nyní, je asi jako porovnávat jízdní vlastnosti automobilů ze stejného období, kdy auta před 20 lety neměla například stabilizační systémy ABS atd.

Velkou výhodou celoročních pneu je jejich všestrannost, kdy oproti zimním pneumatikám, které na mokré vozovce a v létě díky měkké směsi kloužou, oproti tomu směs celoročních pneumatik, je díky speciálním polymerům přilnavá i na mokré vozovce přesto, že směs jako taková působí na první pohled tvrdším dojmem, ale díky tomu poskytuje velmi dobrou odezvu řízení a kratší brzdnou dráhu, oproti zimním pneumatikám na mokré, suché vozovce a v létě. Zimní pneumatiky v současných k limatických podmínkách lze doporučit řidičům trvale žijícím ve vyšších nadmořských výškách.

Celoroční pneumatiky TOMKET ALLYEAR 3 jsou homologovány s označením 3PMSF v překladu hory se třemi vrcholky a sněhovou vločkou, což je současná norma pro zimní pneu. Celoroční pneumatiky TOMKET tedy splňují požadavky používání zimních pneumatik na pozemních komunikacích v ČR i jinde v EU.

Kontakt:

e-mail: svec@tomket.com