WALID Inc. nabídne technologii pro rozpoznávání znaků ruské abecedy pro domény s koncovkou ".ru"

ANN ARBOR (USA) 4. června (PROTEXT/Businesswire)

Společnost WALID Inc. v pátek podepsala smlouvu s firmou Russian Institute for Public Networks (RIPN), která se zabývá registrací domén s příponou ".ru". Podle smlouvy poskytne společnost WALID Inc. firmě RIPN technologii, která umožní používat v názvech domén znaky z ruské abecedy. Díky tomu získají ruští uživatelé internetu možnost registrace doménových jmen ve svém mateřském jazyce. Software WorldConnect(TM) od firmy WALID bude poskytnut společnosti RIPN zcela zdarma. To představuje významný krok pro zajištění dostupnosti internetu v Rusku pro všechny uživatele bez ohledu na to jakým jazykem hovoří. Program WorldConnect bude také poskytnut mezinárodnímu institutu pro testování doménových jmen VeriSign.

Cruse W. Moss, generální ředitel a předseda představenstva firmy WALID Inc., k tomu řekl: "Je pro nás důležité, že významné světové organizace pro registraci doménových jmen, jako například ".ru", používají naše technologie. Naše technologie byla nejprve podrobena přísnému testování ze strany RIPN tak, aby vyhovovala registračnímu systému pro domény ".ru". Věříme, že naše technologie přispějí významnou měrou ku prospěchu uživatelů internetu na celém světě."

Dr. Alexei Platonov, ředitel RIPN, k tomu řekl: "V současné době zaznamenáváme v Rusku velkou poptávku po registraci doménových jmen ve více jazycích. Software WorldConnect(TM) od firmy WALID je elegantním řešením pro domény používající cyrilské znaky nejen s příponou ".ru", ale také s příponami ".org, .net a .com" a nabízí nám vše co potřebujeme."

Společnost RIPN začne registrovat cyrilské domény s příponou ".ru" letos v létě. Součástí podmínek smlouvy je také to, že se WALID Inc. stane celosvětovým prodejcem těchto domén. Tímto krokem dojde k tomu, že si firma WALID Inc. rozšíří portfolio nabízených domén. Společnost WALID Inc. již registruje vícejazyčné domény s příponami ".org, .net a .com" v několika světových jazycích.

O společnosti WALID Inc.

Firma je soukromou společností se sídlem v Ann Arboru ve státě Michigan v USA a nabízí patentovaná řešení pro registraci a správu vícejazyčných doménových jmen. Registrace vícejazyčných doménových jmen umožňuje firmám, institucím a dalším organizacím na celém světě zlepšit svoji prezentaci na internetu a komunikovat v mnoha jazycích na různých trzích. Mezi výborná řešení firmy WALID Inc. patří její skvělý program WorldConnect (TM). Adresa firmy WALID Inc je: WALID, Inc., State Technology Park, 2245 S. State St., Ann Arbor, MI 48104, USA, http://www.walid.com.

O společnosti RIPN

RIPN je nezisková organizace založená v roce 1992. Jejími zakladateli jsou ruské Ministerstvo zahraničních věcí, vědecko- technický institut (Kurčatovův institut). RIPN zajišťuje technickou podporu pro následující ruské páteřní sítě: Russian Backbone Network, organizace RBNet, North Moscow Backbone Network. Organizace RIPN také zajišťuje koordinaci internetových služeb pro Moscow Internet eXchange (MSK-IX) a účastní se rusko- amerického projektu MIRNet. V roce 1993 byla organizaci RIPN svěřena správa doménových jmen s příponami ".ru/.su". Adresa této organizace je: RIPN, 123182, Rusko, Moskva, Kurčatovovo náměstí 1 (ROSNIIROS), http://www.ripn.net. Kontakt: WALID, Inc. Bryan Cash, 734/822-2028 Fax: 734/822-2021 e-mail: bcash@walid.com

Klíčová slova PROTEXT-WALID-RIPN-internet-domény-registrace

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)