Nemocnice ve městě Cox´s Bazar nabídne nepřetržitou lékařskou péči 140 000 rohingských uprchlíků

Cox´s Bazar (Bangladéš) 15. listopadu 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

Šejk Sultán bin Ahmed Al Qasimi, humanitární vyslanec nadace a předseda představenstva SMC nemocnici slavnostně otevřel minulý pátek Foto: BusinessWire

Nemocnice s kapacitou 100 lůžek byla otevřena ve městě Cox´s Bazar v Bangladéši. Očekává se, že bude sloužit 140 000 rohingských uprchlíků v táboře Kutupalong.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní zprávu si prohlédněte zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

Toto zdravotnické zařízení s nepřetržitým provozem vybudované a řízené organizací Lékaři bez hranic s podporou mezinárodní humanitární organizace Nadace Velké srdce (Big Heart Foundation) (TBHF) se sídlem v Šardžá chce v prvním roce ošetřit 7 200 lidí.

Součástí humanitárních snah Nadace Velké srdce (TBHF) je celosvětově pomáhat ohroženým komunitám. Společnost Sharjah Media Corporation (SMC) podpořila tento projekt nemocnice částkou 3 milionů dirhamů, prostřednictvím veřejné sbírky na zdravotnické projekty. Zařízení přinese tolik potřebnou úlevu dlouhodobě trpícím Rohingům, včetně těhotných žen, kojenců a malých dětí.

Nemocnice je vybavena jednotkou intenzivní péče, pediatrickým a porodnickým oddělením, stejně jako ambulancemi včetně podpůrných služeb pro oběti sexuálního zneužívání.

Objekt je vybaven rovněž systémem pro čištění vody, který slouží obyvatelům oblasti a špičkovým systémem varování před infekčními chorobami a řešením jejich výskytu. Nemocnice chce posílit stávající infrastrukturu v oblasti, aby bylo možné reagovat na problémy v případě vypuknutí epidemie nebo přírodních katastrofách.

Šejk Sultán bin Ahmed Al Qasimi, humanitární vyslanec nadace a předseda představenstva SMC nemocnici slavnostně otevřel minulý pátek.

Řekl: „Finanční prostředky na nemocnici byly shromážděny prostřednictvím veřejné sbírky na zdravotnické projekty a jsou ukázkou společného úsilí obyvatel Spojených arabských emirátů v šíření humanitárních poselství na celém světě.“

„Nemocnice odráží silné humanitární vazby, které spojují obyvatele Spojených arabských emirátů se zbytkem světa.“

Po více než roce krize ve městě Cox’s Bazar, dosáhl počet rohingských uprchlíků téměř jednoho milionu. Příliv uprchlíků do oblasti Cox’s Bazar a nedostatek zdrojů vyústil v kritickou humanitární nouzi, která zcela přesahuje možnosti místních obyvatel a systémů.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk, Tel : +971 52 617 2111

Zdroj: Sharjah

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Bangladéš-zdraví-nemocnice-sociální-menšiny-Sharjah

Asie, Austrálie (as)

Média, společnost a životní styl