Listopad ve znamení umění a očekávané Podzimní aukce přední české Galerie ART Praha

Praha 14. listopadu 2018 (PROTEXT)

RUDOLF NĚMEC - ČERVENÝ BAR

RUDOLF KREMLIČKA - SLOVENSKÁ KRAJINA VÁCLAV RADIMSKÝ - PODZIMNÍ RÁNO JAROSLAV ROSSLER - CAFÉ MUSIC OTAKAR NEJEDLÝ - NA CEJLONU KAREL ČERNÝ - JAROV

Již tuto neděli se prostory pražského Mánesu opět obléknou do barev Galerie ART Praha. Čeká nás každoroční Podzimní aukce uměleckých děl a obrazů a opět se bude na co dívat. Galerie ART Praha přichystala velké množství významných děl, které potěší mnohé sběratele a zájemce o umění. Aukční kladívko začne odbíjet v neděli 18. listopadu od 13:30 v Galerii Mánes.

Aukce je zaměřena na špičková díla českých, slovenských a evropských autorů, od mistrů pozdního 19. století, přes klasickou modernu 20. století až po kvalitní umělce dnešní doby. V Podzimní aukci budou i tentokrát nabízena díla předních českých krajinářů a klasiků. Zde můžeme zmínit díla, jako je obraz Na Cejlonu od Otakara Nejedlého, Jarov od Karla Černého, Podzimní ráno od Václava Radimského a dalších. Kromě mistrů klasiků nás čeká také mnoho děl z české a slovenské moderny. Jako příklad můžeme uvést díla Červený bar od Rudolfa Němce, Zagorsk od Josefa Jíry či Café music od Jaroslava Rösslera.

"Obrazy od Karla Černého, Otakara Nejedlého, Václava Radimského a dalších jsou skutečnými mistrovskými díly, které jen těžko naleznou konkurenci v dnešním uměleckém světě. Ovšem současné umění má také svou kvalitu a snahou naší Galerie je na aukcích prezentovat i tento umělecký kontrast, a proto na našich aukcích naleznete umělecká díla od starých mistrů, přes modernu, až po současná kvalitní umělecká díla," doplňuje ředitel aukční galerie Jan Kašpar.

Pomyslnou třešničkou aukce bude Slovenská krajina od Rudolfa Kremličky, s vyvolávací cenou 3.900.000 Kč. Jde o přední dílo umělce, který je významnou osobností v celoevropském kontextu pro jeho osobitý styl, jež nebyl ovlivněn dobovými trendy a nese výjimečný vlastní rozpoznatelný rukopis.

Jedinečné obrazy, které budou v neděli 18. 11. draženy, můžete spatřit již s předstihem na předaukční výstavě a najít si tak svého favorita. Obrazy jsou k vidění a zdarma přístupné veřejnosti v prostorách Galerie ART Praha v samotném centru Prahy na Staroměstském náměstí do 17. 11., vždy od 10.30 do 19 hodin. Veškerá dražená umělecká díla pak můžete najít v aukčním katalogu na www.g-a-p.cz.

Prestižní Galerie ART Praha s více než 20 letou tradicí patří v pořádání aukcí k absolutní špičce! Ve svém sídle, v srdci centra metropole, na Staroměstském náměstí společně s významnými sběrateli prezentuje veřejnosti umělecká díla od předních českých a slovenských umělců z období 19. a 20. století.

GALERIE ART PRAHA za dobu své existence uspořádala úctyhodnou řadu úspěšných aukcí, na kterých byla úspěšně vydražena řada významných uměleckých děl. Její tradice sahá do roku 1994. Zaměřuje se na exkluzivní aukce a prodej a výkup kvalitních uměleckých děl především od českých a slovenských autorů. Vybírá díla v širokém spektru historických období od velikánů pozdního 19. století, přes klasickou modernu 20. století, až po kvalitní umělce dnešní doby. V minulých aukcích úspěšně vydražila mimo jiné tyto obrazy:

"Hlava, která myslí" od Jindřicha Štyrského z roku 1934 - dílo vydraženo za konečnou cenu 12,2 mil. korun.

"Leda s labutí" od Josefa Šímy z roku 1938 - s dosaženou cenou 17,5 mil. korun jde dosud o nejvyšší dosaženou částku za dílo tohoto umělce v českých aukčních síních.

"Děvče v růžových šatech" od Josefa Čapka z roku 1916 - tento portrét byl vydražen za konečnou cenu 14,16 mil. korun.

Pro další informace se můžete obrátit na:

Markéta Škopková, HATcom s.r.o.

Mediální zastoupení Galerie ART Praha

Mail: skopkova@hatcom.cz