Organizace Cities of Service zahajuje druhé výroční ocenění Engaged Cities Award

New York 13. listopadu 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Volejte pro přihlášky měst z Ameriky a Evropy k získání ocenění za rok 2019

Organizace Cities of Service dnes oznámila, že přijímá přihlášky do svého druhého ročníku ocenění Engaged Cities Award (Angažovaná města). Mezinárodní program ocenění uznává města, která aktivně zapojila své občany k řešení zásadního veřejného problému. Toto ocenění podporované organizací Bloomberg Philanthropies vyzdvihuje různorodé způsoby, kterými vedoucí představitelé města využívají lidský potenciál k řešení problémů a umožňuje městům na celém světě replikovat úspěšné projekty.

„Cena Engaged Cities Award vyzdvihuje města, která úspěšně zapojila své občany, aby sdíleli své znalosti, zkušenosti, čas a nápady smysluplným způsobem," uvedl Myung J. Lee, výkonný ředitel organizace Cities of Service. „Společně řeší vážné problémy, vytvářejí efektivnější systémy a budují silnější společenství."

Pro získání ocenění musí specifický problém, který se město snaží vyřešit, přímo ovlivnit každodenní život občanů. Problémy jako bezdomovectví, bezpečnost okolí, extrémní počasí, gramotnost nebo nedostatek potravin, nebo dopad na schopnost města poskytovat služby, jako např. neúčinné využívání zdrojů, nevyčerpané programy nebo udržování sil či byrokracie. Všechna přihlášená města musí prokázat, jakým způsobem řešila problém se smysluplným zapojením občanů a získala měřitelné výsledky.

Přihlášky k ocenění Engaged Cities Award by měly odpovídat jedné z pěti následujících kategorií:

● Vlivné dobrovolnictví: Zapojte občany do přímých služeb jako dobrovolníky, kteří vám pomohou vyřešit hmatatelný problém, který ovlivňuje životy obyvatel.

● Crowdsourcing: Využijte odborné znalosti, zkušenosti a nápady občanů k vytváření nebo posílení služeb, zdrojů nebo zásad.

● Participační design: Zapojte občany jako součást procesu navrhování tak, aby vytvářeli nebo zlepšovali služby, zdroje nebo zásady.

● Data získaná občany: Zapojte občany do sběru a/nebo analýzy dat, abyste vytvořili nebo vylepšili služby, zdroje nebo zásady.

● Ostatní: Pokud projekt nespadá do jedné ze čtyř výše uvedených kategorií, musí žadatelé definovat kategorii a poskytnout stručné vysvětlení.

Přihlášky budou hodnoceny na základě tří základních kritérií. Úspěšná řešení budou:

● Zapojovat občany jako řešitele problémů

● Prokazovat dopad

● Budou přenositelná do jiných měst

Cenu Engaged Cities Award mohou získat města v Americe a Evropě s počtem obyvatel překračujícím 30.000. Organizace Cities of Service spolu s uznávanou skupinou odborníků vybere tři vítězná města. Každý vítěz obdrží minimálně 50.000 USD a bude vyhlášen v rámci summitu Engaged Cities Award na podzim roku 2019.

Další informace o ceně Engaged Cities Award organizace Cities of Service, včetně hlavní filozofie, kritérií, způsobilosti, termínů a summitu Engaged Cities Award, naleznete na webových stránkách: engagedcitiesaward.org.

O organizaci Cities of Service

Cities of Service je nezisková organizace, která pomáhá starostům vybudovat silnější města změnou způsobu práce místní správy a občanů. Našim koaličním městům pomáháme využívat informace, dovednosti a služby občanů k identifikaci a řešení zásadních veřejných problémů. Organizace Cities of Service, která byla založena v roce 2009 starostou New Yorku Michaelem R. Bloombergem, podporuje koalici více než 250 měst, která představují více než 73 milionů osob v celé Americe a Evropě. Navštivte naše webové stránky citiesofservice.org nebo nás sledujte na Twitteru @citiesofservice.

Kontakt:

Karen Dahl

ředitelka pro komunikaci

karen@citiesofservice.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/598416/Cities_of_Service_Logo.jpg

Klíčová slova USA-správa-služby-sociální-firmy-Cities of Service

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Služby, cestovní ruch
Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl