Letecká společnost Urumqi Air odebere do konce roku 2019 5 letounů ARJ21-700 od společnosti COMAC

Ču-chaj (Čína) 13. listopadu 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost Urumqi Air uzavřela dne 6. listopadu 2018 (místního času) na 12. světové výstavě China Aviation & Aerospace (Airshow China) dohodu s obchodní společností Aircraft Corporation of China Ltd (COMAC), přičemž letecká společnost převezme dodávku dvou letounů ARJ21-700 od společnosti COMAC do konce tohoto roku a plánuje obdržet další tři letouny ARJ21-700 v roce 2019.

Na Mezinárodním leteckém veletrhu Farnborough, který se konal v červenci 2018, podepsala skupina HNA záměr koupit 20 letadel ARJ21 od firmy COMAC. 20 letounů bude provozováno Urumqi Air, dceřinou společností HNA Group. „Očekává se, že nákup nového modelu přinese do Urumqi Air nový impuls a pomůže letecké společnosti rozšířit její regionální leteckou síť," řekl Han Luhai, předseda představenstva společnosti Urumqi Air.

Díky mimořádné výkonnosti v extrémně chladném prostředí a vysoké nadmořské výšce mohou letouny ARJ21 přizpůsobit podmínky pro vzlet a přistání na letištích v centrální a západní oblasti Číny a navigovat na složitých leteckých trasách v těchto oblastech. Toto letadlo je lépe vybaveno pro splnění provozních potřeb letecké trasy Urumqi Air v autonomní oblasti Xinjiang Uygur.

KONTAKT: Yatong SHI, 86-898-6996-5184, yat-shi@hnair.com

Klíčová slova Čína-letectví-stroje-Urumqi Air