Společnost WACO Classic Aircraft Corporation oznámila, že má nového majitele

Fort Lauderdale (Florida) / Battle Creek (Michigan) 12. listopadu 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

- Křížový odkaz: Fotografie je k dispozici v sekci AP Images (http://www.apimages.com) -

Společnost Dimor Group Inc. se sídlem ve Fort Lauderdale na Floridě koupila 9. listopadu 2018 společnost WACO Aircraft Corporation, založenou v roce 1983 se sídlem Battle Creek v Minnesotě. Akvizice zahrnuje společnost Centennial Aircraft Services, Inc., a FBO a FAA Part 145, závody zajišťující údržbu se sídlem rovněž v Battle Creek v Minnesotě.

Společnost WACO Aircraft Corporation si vysloužila mezinárodní uznání výrobou a produkcí klasických dvojplošníků nejvyšší kvality vycházejících z modelů dvacátých a třicátých let minulého století. Kromě základního modelu trojsedadlového letounu WACO YMF-5 D a obojživelníku YMF-5 F, vyrábí společnost WACO rovněž model Great Lakes 2T-1A-2. Zákazníci oceňují především moderní vybavení a barevné provedení podle požadavků. Možnost letět v nově postaveném dvojplošníku s klasickým designem a otevřenou kabinou a zároveň spoléhat na nejmodernější technologie je na celém světě unikátní.

Společnost Dimor Group Inc. bude nadále podporovat úspěšnou cestu společnosti WACO Aircraft Corporation a další rozvoj trhu s podobnými klasickými letadly. Kromě udržování leteckého parku zahrnují plánované projekty rovněž reprodukce dalších kultovních strojů z letecké historie.

Upozorňujeme zákazníky a příznivce společnosti WACO, že údržbu, opravy a dodávky náhradních dílů bude nadále zajišťovat společnost Centennial Aircraft Services.

Distribuci produktové řady v Evropě bude realizovat pobočka společnosti Dimor Group na letišti Dübendorf nedaleko švýcarského Curychu.

Prezident společnosti WACO Aircraft Corporation Peter Bowers setrvá ve své funkci ve společnosti a je k dispozici jako kontaktní osoba.

Společnost Dimor Group Inc. byla založena v roce 2018 za účelem nákupu, prodeje a pronájmu letadel všech typů, stejně jako zajišťování údržby a oprav pro letecký průmysl.

Kontakt pro tisk:

Evropa a ostatní země (kromě USA):

Birgit Wenners

DIMOR AERO GmbH