Společnost Enapter dostává ekologicky šetrnou elektrolýzu vodíku na vyšší úroveň s novým elektrolyzérem "EL 2.0"

Pisa (Itálie) 12. listopadu 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

Společnost Enapter dnes zveřejnila novou generaci ekologicky šetrných elektrolyzérů vodíku EL 2.0. Elektrolyzéry rozkládají vodu na vodík a kyslík. Tato technologie by měla významně přispět k větší šetrnosti energetických systémů k životnímu prostředí na celém světě. „Tento týden slaví společnost Enapter první narozeniny a my jsme velmi rádi, že můžeme představit náš nejnovější produkt“, řekl předseda představenstva společnosti Sebastian-Justus Schmidt na oslavě výročí v Centru výzkumu a vývoje společnosti Enapter v Pise. „Model EL 2.0 je menší než jeho předchůdci, vyžaduje kratší dobu pro instalaci a celkové náklady pro zákazníky jsou rovněž nižší. Dá se bez problémů rozšiřovat a vytvářet systémy jakékoli velikosti od 500 l až do 10 000 l za hodinu“. Elektrolyzéry s patentovanou výměnnou membránou Anion Exchange Membrane (AEM) společnosti Enapter jsou na trhu unikátní, protože jsou malé, flexibilní a modulární. Představují cenově nejefektivnější systémy, neboť nevyžadují použití žádných ušlechtilých kovů. Model El 2.0 přichází rovněž s možností recyklace bez dalších nákladů. Společnost Enapter zpětně elektrolyzéry odebírá, aby prokázala recyklovatelnost po celou dobu životního cyklu.

Společnost Enapter byla založena se silnou vizí: budoucnost bez uhlíku, ve které už nejsou fosilní paliva využívána k výrobě energie. O rok později realizovala společnost Enapter první krok na této cestě do budoucnosti. Schmidt tvrdí: „Vodík je nepostradatelný pro nezávislost, spolehlivost a bezpečnost všech sektorů, jako je energie, teplo a transport, každého energetického systému".

Společnost Enapter usiluje o vytváření bloků energie budoucnosti. Model EL 2.0 tedy zahrnuje systém řízení energie Enapter Energy Management System (EMS). Ten transformuje stohovatelné moduly elektrolyzérů do jednoho samostatného velkého elektrolyzéru. Funguje rovněž jako základ pro řízení komplexních hybridních energetických systémů. Cílem společnosti Enapter je částečně otevřít zdrojový kód jejího softwaru, aby se stal operačním systémem pro svět nové energie.

O společnosti Enapter

Enapter navrhuje a vyrábí vysoce efektivní a modulární vodíkové generátory využívající elektrolýzu AEM. Klíčová technologie se osvědčuje již deset let a představuje základ jedinečné řady nízkonákladových kompaktních vodíkových elektrolyzérů. V současné době se již využívají v mezinárodním měřítku v oblasti telekomunikací, akademické sféře, zemědělství a rezidenční oblasti. Tým kombinuje znalosti o elektrochemii a informačních technologiích, aby hospodaření s vodíkem řídil z hlediska hardwaru i softwaru. Další informace naleznete na stránkách www.enapter.com.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181111005033/en/

Vaitea Cowan, Tel : +49 30 25814 7916

Vedoucí oddělení komunikace

Email : vaitea@enapter.com

Zdroj: Enapter

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Itálie-energie-elektronika-věda-Enapter