SAP učí mládež programovat, v ČR podpořil vzdělávací akce Czechitas i dalších organizací pro více než 2 000 dětí a dalších 320 školili zaměstnanci

Praha 12 listopadu 2018 (PROTEXT)

Workshop pro děti v kancelářích SAP v pražském Metronomu

Workshop v režii SAP Labs Česká republika na brněnské základní škole Workshop pro děti v SAP Concur AppPort

V rámci své iniciativy Meet and Code, která je součástí projektu EU Code Week, dala společnost SAP v České republice díky finanční podpoře vzniknout 55 seminářům pro 2 035 dětí. Školy či neziskové organizace včetně Czechitas získaly grant pro své vzdělávací aktivity cílené na věkovou kategorii 8 - 24 let. Samotní zaměstnanci SAP navíc v Praze i v Brně zorganizovali 11 workshopů pro děti, v rámci měsíce dobrovolnických aktivit se na nich podílelo 30 zaměstnanců ze SAP Labs Česká republika, SAP Services a SAP Concur. Dohromady tak mohlo díky Meet and Code nahlédnout do světa programování více než 2 300 mladých lidí.

"Jedenácti seminářů pořádaných našimi zaměstnanci v rámci měsíce dobrovolnictví se zúčastnilo 320 dětí, z toho téměř polovina byly dívky. Daří se nám plnit cíl projektu, tedy digitálně vzdělávat mládež a otevírat cestu k IT i těm, kteří by si na to jinak netroufli. V budoucnu jim to bude při uplatňování se na pracovním trhu velmi užitečné," okomentovala Lucie Kalinová, která má v SAP na starosti CSR.

Jednou z 28 neziskových organizací, které získaly grant a mohly díky němu zorganizovat semináře pro děti, byly také Czechitas. "Už vloni jsme spolu s brněnskou vývojovou laboratoří SAP Labs Česká republika uspořádali osm workshopů, tak jsme si řekli, že letos rovnou požádáme o grant. Všechny letošní semináře byly určené dětem, které jsme učili základům programování ve Scratchi a oblíbeném jazyku Python. Dohromady jsme na workshopech měli okolo dvou set účastníků," okomentovala Lucie Jurystová z Czechitas.

Jen v České republice proběhlo dohromady 66 vzdělávacích akcí pro mládež, z toho 55 podpořených grantem a 11 dalších v rámci dobrovolnictví zaměstnanců SAP. Kromě Prahy a Brna se semináře konaly např. v Pardubicích, Plzni, Českých Budějovicích, Uherském Hradišti i v některých menších městech. V rámci celé Evropy investovala společnost SAP do Meet and Code přes 250 tisíc eur do 1 100 vzdělávacích aktivit, které zorganizovaly neziskové organizace či školy ve 22 zemích. Přes 52 tisíc mladých lidí z evropských států tak dostalo možnost seznámit se s programováním.

Za iniciativou Meet and Code stojí kromě společnosti SAP také charitativní organizace Haus des Stiftens a TechSoup Europe, síť 24 organizací působících ve 48 zemích a hájících zájmy občanské společnosti. Jejím cílem je dát mladým lidem příležitost dozvědět se více o digitálním světě, naučit je kódovat a poskytnout jim možnost využít tyto znalosti při jejich uplatnění na pracovním trhu.

Navštivte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

Více informací pro novináře:

SAP ČR: Jitka Housková, jitka.houskova@sap.com

Klíčová slova ČR-počítače-vzdělání-služby-firmy-SAP ČR