Skupina EMTC získala strategického partnera

Praha 12 listopadu 2018 (PROTEXT)

Skupina EMTC získala strategického partnera pro svůj projekt realizovaný dceřinou společností Lipa Learning s.r.o.

Do společnosti Lipa Learning s.r.o., jejímž majoritním společníkem je společnost EMTC - Czech a.s., vstoupila společnost InfraPartners Management LLP ("IPM") Skupinou EMTC dlouhodobě budovaný projekt předškolního vzdělávání dětí prostřednictvím moderních technologií se posunul významným způsobem kupředu. Globální správcovská a poradenská společnost IPM se sídlem v Londýně a Bratislavě a pobočkami v Jižní Koreji, USA, Nizozemí a Turecku realizovala další ze svých akvizic v oblasti inovativních technologií v rámci své venture capital strategie IPM Growth. IPM v minulosti investovala do více středoevropských společností, jako například AeroMobil, GA Drilling, či Tachyum, a vstup do společnosti Lipa Learning, jejíž tržní hodnota se odhaduje na 40.000.000 EUR, je v pořadí sedmou investicí v rámci této strategie. "Těšíme sa, že IPM vstúpilo na český trh práve investíciou do spoločnosti Lipa Learning," řekl Marián Boček, výkonný partner IPM. "Našim cieľom je podporovať regionálne spoločnosti s unikátnymi technológiami a globálnym potenciálom. Lipa, so svojim disruptívnym prístupom k vzdelávaniu, k nim bezpochýb patrí," dodal pan Boček.

Skupina EMTC majoritně vlastněná Tomášem Bártou, která doposud k financování projektů využívala kromě vlastních zdrojů též emise korporátních dluhopisů, tím získala silného celosvětového partnera jak pro další rozvoj projektu, tak pro jeho uvádění na trhy napříč celým světem, a současně pro potenciální získávání dalších investorů a partnerů. "Ve spojení s IPM vidíme silného partnera, který si bere za úkol budování povědomí o společnosti Lipa Learning zejména mezi americkými, britskými a korejskými investičními společnostmi, zatímco na nás zůstává budování produktu jako takového a jeho následná distribuce mezi rodiče a děti z celého světa. Spojenectví vnímáme jednak jako potvrzení, že jdeme správnou cestou, ale zároveň jako závazek do budoucna k naplnění potenciálu našeho produktu. V této souvislosti musím poděkovat všem investorům skupiny EMTC, kteří si koupili naše korporátní dluhopisy, čímž jednak významně pomohli v budování celosvětově prospěšného projektu pro ty nejmenší z nás, aplikace Lipa Land, a zároveň přispěli ke vzniku partnerství s IPM," vedl Tomáš Bárta, předseda představenstva EMTC - Czech a.s.

Kontakt:

Michal Les, e-mail: michal.les@emtc.cz, tel. 603800033, R kontakt: Aneta Hanousková, Programmatic media, aneta.hanouskova@mmmedia.cz, tel: 728 879 189

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-vzdělání-komunikace-internet-firmy-EMTC-Lipa Learning-Impression Media

Věda, vzdělávání a školství
IT, telekomunikace