Mezinárodní studentská soutěž ASC

Praha 6. listopadu 2018 (PROTEXT)

V březnu 2016 byla Fakulta stavební ČVUT přijata do amerického prestižního sdružení Associated Schools of Construction.

ASC je profesionální asociace stavebních fakult zabývající se stavebním managementem a pracovníků z praxe. Je rozdělena do 7 regionů z USA a jednoho pro členy mimo USA.

Kontaktním pracovištěm je katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví FSV ČVUT. Fakulta je jediným zástupcem z kontinentální Evropy. Region organizuje každý rok studentské soutěže. Loni v Liverpoolu naši studenti v kombinovaném týmu se studenty z California Polytechnic State University (CalPoly) obsadili druhé místo z jedenácti. Téma bylo investorská příprava stavby.

Letos soutěž bude 8. - 9. listopadu v Praze. Podklady připravují pracovníci společnosti SWIETELSKY. Jedná o stavbu Rakouského gymnázia, kterou tato společnost realizovala. Zúčastní se deset týmů z USA, Velké Británie, Irska a ČVUT.

Jako loni čtyři studenti budou v týmu stavební fakulty a dva ve společném týmu s CalPoly.

Zahájení se zúčastní i zástupce velvyslanectví USA.

Kontakt:

Martin Čásenský

Fakulta stavební

Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví

Telefon: 224354818 nebo 774135105

E-mail: martin.casensky@fsv.cvut.cz