XTB nabízí obchodníkům nově 25 krypto instrumentů

Praha 1. listopadu 2018 (PROTEXT)

Poslední týden v říjnu představilo XTB rozšířenou nabídku 25 kryptoměnových instrumentů. Nejširší nabídka na trhu zahrnuje populární kryptoměny Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin nebo Dash a představuje nové - Monero, Cardano, Zcash, NEM a 16 kryptoměnových párů.

CFD instrumenty umožňují spekulovat na růst nebo pokles kurzu s finanční pákou 1:2, která umožňuje dvojnásobnou tržní expozici ve vztahu k vloženému kapitálu. Důležitou novinkou je prodloužení délky držení obchodní pozice ze 7 dnů na 365 dnů, což dává větší flexibilitu v obchodování převážně dlouhodobým investorům.

"Naším cílem je nabízet komplexní možnosti investování a diverzifikace portfolia. Proto jsme zatraktivnili nabídku kryptoměn, které tvoří rizikovější složku portfolií našich klientů," řekl Omar Arnaout, CEO XTB.

K obchodování kryptoměnových CFD u XTB klient nepotřebuje kryptoměnovou peněženku, nebo registraci na burze kryptoměn. Snadnější je také daňové přiznání, pro které XTB poskytne na konci roku kompletní podklady.

Fin-tech společnost XTB byla založena v roce 2005, je registrována jako obchodník s cennými papíry a podléhá dohledu ČNB a KNF. Pro obchodování nabízí moderní obchodní platformu xStation 5.

U 82 % účtů retailových investorů došlo při obchodování CFD u tohoto poskytovatele ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty vašich peněz.

Klíčová slova ČR-měna-internet-burzy-firmy-XTB

IT, telekomunikace