FolkyTonk, ročník 2018/2019

Praha 1. listopadu 2018 (PROTEXT)

Vyhlášení III. ročníku hudební soutěže mladých muzikantů

FolkyTonk je celorepubliková hudební soutěž pro děti a mládež do 26 let, zúčastnit se mohou jednotlivci i skupiny. Soutěžit lze s převzatými i vlastními skladbami v žánru folk, country, lidová píseň, folk-pop, country big beat, folk-rock, bluegrass, gospel, apod., přičemž u jednotlivců je podmínkou hra na instrumentální nástroj. Zpěv na základě hudebního podkladu ze záznamu není v soutěži přípustný.

Od 1. 11. do 24. 12. 2018 mohou zasílat zájemci audio (video) nahrávky na adresu folkytonk@folkytonk.cz. Kvalita nahrávek se neposuzuje. Odborná porota následně vybere finalisty, kteří postoupí do závěrečné části soutěže. Finále se uskuteční o pololetních školních prázdninách 1. - 2. února 2019 v pražském Divadle Za Plotem.

Vlastní tvorba je vítána a má své samostatné vyhodnocení, pro ročník 2018/19 je vyhlášena autorská kategorie "Píseň pro Světlušku", neboť únorové finále se uskuteční ve spolupráci s Nadačním fondem Českého rozhlasu Světluška na podporu dětem se zrakovým postižením.

Soutěžní kategorie:

- kategorie do 14 let včetně (spodní hranice není stanovena)

- kategorie 15 - 18 let včetně

- soutěžící do 15 let s pedagogickým doprovodem

- kategorie 19 - 26 let včetně

- kategorie Bandzone.cz (do 26 let včetně), podmínkou je výhradně autorská původní tvorba

Mediálními partnery soutěže jsou: ČRo Rádio Junior, Country rádio, Bandzone.cz.

- www.folkytonk.cz - stránky soutěže

- www.veselimedvedi.cz - stránky pořadatele

Pořadatel:

Pionýr, z. s. - 96. pionýrská skupina Veselí Medvědi, IČO: 68407114

Mračnická 1054/2, 102 00 Praha 15

e-mail: folkytonk@folkytonk.cz , vrk@veselimedvedi.cz

Apolitická 96. PS Veselí Medvědi, jejíž hlavní činností je celoroční nezisková dobrovolnická práce s dětmi a mládeží, je registrována u zapsaného spolku Pionýr (www.pionyr.cz).

Klíčová slova ČR-hudba-rekreace-soutěž-Pionýr

Média, společnost a životní styl