Bojíte se Islámského státu?

Praha 24. října 2018 (PROTEXT)

Islámský stát ukázal mimořádnou schopnost verbovat nové členy a udeřit v srdci Evropy, ačkoliv na Blízkém vchodě prohrává jednu bitvu za druhou. Zvýšené povědomí veřejnosti spolu s komunitními snahami bojovat proti terorismu a radikalizaci snižují - ale nevymýtí - hrozbu terorismu. Válka proti ISIS neskončila. Ještě je toho potřeba mnoho udělat a pochopit!

Euro-Gulf Information Centre, Centrum bezpečnostních studií (Metropolitní Univerzita Praha) a PERICULUM (Univerzita Karlova) společně pořádají mezinárodní konferenci "Jednou a provždy: Strategie k ukončení pustošení Islámským státem", kde odborníci na terorismus a radikalizaci, vojenští stratégové a politici - z nichž každý přispívá v boji proti ISIS - přednesou nápady a řešení otázky ISIS. Mezi vystupující řečníky patří: Tomáš Zdechovský (člen Evropského parlamentu) a Lahur Talabany (ředitel Agentury Zanyari, Kurdské vojenské zpravodajské služby).

Tato událost proběhne v angličtině 2. listopadu 2018 v Martinickém paláci. Příchod od 9:30.

Pro více informací a registraci navštivte: https://www.egic.info/international-conference-prague

Klíčová slova ČR-terorismus-armáda-IS-bezpečnost-EGIC

Politika, veřejná správa a soudy