Společnost GCL posiluje solární projekty v zemích iniciativy „Pásu a cesty"

Su-čou (Čína) 23. října 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Zhu Gongshan, předseda představenstva skupiny GCL, na mezinárodním Fóru o energetických přechodech v roce 2018

Na mezinárodním Fóru o energetických přechodech v roce 2018 („Fórum") v čínském městě Su-čou pan Zhu Gongshan, předseda představenstva skupiny GCL („Skupina") a Luo Xin, prezident společnosti GCL System Integration Technology Co., Ltd. (SZ: 002506) (dále jen „GCL-SI"), předního světového poskytovatele komplexních řešení solárních projektů, představili aktualizaci růstu Skupiny a expanze společností, které se účastní čínské iniciativy „Pásu a cesty" (BRI).

Společnost GCL-SI zaznamenala v první polovině letošního roku nárůst prodeje, přičemž prodej jejích modulů vzrostl ze 14 % v loňském roce na 45,8 % a její celosvětový podíl na trhu dosáhl téměř 5 %. Oba pánové potvrdili, že skupina GCL posílí svou globální produkční strategii a rozšíří své prodejní kanály tak, aby zvýšila svůj podíl zahraničních prodejů.

„Čína je největším světovým výrobcem zelených energetických zařízení, například fotovoltaiky a větrných elektráren," řekl pan Zhu. „Iniciativa BRI je nejdůležitější oblastí distribuce zdrojů ropy a zemního plynu na světě a čínské energetické společnosti se aktivně zabývají a budují vzájemnou a rozsáhlou platformu, čímž podpoří zahraniční ropné a plynárenské zdroje a novou energetiku Číny, která bude v globálním měřítku široce integrována a urychlí energetickou revoluci. Cílem skupiny GCL je být velkou součástí této evoluce."

Podle slov pana Luo se společnost GCL-SI chystá vybudovat komplexní průmyslový ekosystém, který zahrnuje „tři platformy a jeden systém", který přijme „model FV plus". Například se snažíme zlepšit multidimenzionální obchodní model, jako je integrace fotovoltaiky a skladování energie, financování dodavatelského řetězce a provozní a údržbářské služby, mimo jiné za účelem vytvoření větší hodnoty pro naše zákazníky."

„Skupina GCL bude pevně implementovat strategii „fotovoltaické internacionalizace", posilovat organizaci společnosti v oblasti globální výroby a prodejních kanálů a zvýší podíl zahraničního prodeje. V budoucnu bude vědecký a technologický pokrok dále zvyšovat efektivitu generování solární elektřiny při nižších nákladech, zatímco trh jako celek se bude snažit dosáhnout parity sítě a současně vyvinout polykrystalickou a monokrystalickou technologii," řekl Zhu Gongshan.

O společnosti GCL System Integration Technology Co., Ltd.

Společnost GCL System Integration Technology Co., Ltd. (002506 Shenzhen Stock) (GCL-SI) je součástí skupiny GOLDEN CONCORD (GCL). Společnost GCL-SI dodává komplexní integrované energetické systémy a je odhodlána stát se světovou jedničkou v oblasti solární energie.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/772627/GCL_SI_Belt_Road_Conference.jpg

KONTAKT: Echo Zhang, marketingový manažer, +86-512-6853-2729, +86-186-5168-6372, zhangning_nj@gclsi.com

Klíčová slova Čína-energie-trh-GCL-SI

Asie, Austrálie (as)