Nadia Muradová promluví na konferenci v Šardžá zaměřené na rozšířování příležitostí pro mladé lidi v oblasti MENA

Šardžá (Spojené arabské emiráty) 18. října 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

Nadia Murad (Archiv)

Konference „Investice do budoucnosti“ představuje mezinárodní platformu pro mladé lidi v regionu

V rámci již třetí prestižní konference regionu Blízkého východu a severní Afriky (MENA) zaměřené na problémy rozvoje a humanitární otázky s názvem „Investice do budoucnosti“ (IIFMENA), která proběhne ve dnech 24. - 25. října v Šardžá, Spojené arabské emiráty, vystoupí irácká aktivistka za lidská práva a nositelka letošní Nobelovy ceny za mír Nadia Muradová.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005371/en/

Konference IIFMENA 2018 s hlavními partnery UNHCR, UNICEF, UNDP a NAMA-UN Women, se zaměří na způsoby, kterými mohou vlády, veřejné společnosti, mezinárodní organizace, akademické instituce a privátní sektor spolupracovat na efektivnějším zapojování mladých lidí do poradenských, politických a rozhodujících procesů, umožní komplexnější a aktivnější přístup k řešení problémů a nabídne praktická a využitelná řešení.

Pětadvacetiletá aktivistka za lidská práva z Íráku se objeví formálně na veřejnosti poprvé od chvíle, kdy získala letošní Nobelovu cenu za mír a to v Šardžá, Spojených arabským emirátech na konferenci IIFMENA 2018 pořádané pod mottem „Mladí lidé - Problémy krize a příležitosti k rozvoji“ a organizované humanitární organizací Nadace Velké srdce (TBHF) se sídlem ve Spojených arabským emirátech.

Mladá autorka knihy Poslední dívka: Můj příběh zajetí a můj boj proti Islámskému státu (The Last Girl: My Story of Captivity, and My Fight Against the Islamic State), řekla: „Je pro mě ctí být součástí iniciativy, která hledá způsoby řešení nelehké situace mladých v oblasti Blízkého Východu a Severní Afriky (MENA) a přivádí k jednomu stolu globální vedoucí představitele a odborníky, aby se snažili krizovou situaci mladých lidí v této oblasti řešit. Těším se na příležitost využít tuto světovou platformu k oslovení milionů mladých lidí, podobných jako jsem já, kteří jsou oběťmi války, násilí a brutality a dala jim naději na lepší budoucnost tím, že se s nimi podělím o svůj příběh. Když jsem to mohla dokázat já, mohou to dokázat i oni."

Další informace naleznete na adrese: http://iifmena.org/

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005371/en/

Kontakty:

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk

Zdroj : Sharjah

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova SAE-společnost-sociální-vzdělání-Sharjah

Blízký východ (bv)

Věda, vzdělávání a školství