Ducati Motor oznamuje globální veřejný prodej akcií

BOLOGNA 5.března (PROTEXT/ots)

Společnost Ducati Motor Holding SpA., vedoucí výrobce vysoce kvalitních motocyklů, dnes oznámil globální veřejnou nabídku svých 90,200.000 akcií z jejích kmenových akcií ve formě podílů nebo akcií American Depositary Shares. Nabídka bude obsahovat 17,000.000 nových akcií vydaných společností a 73,200.000 akcií bude na prodej od TPG Motorcycle Acquisition L.P. a od TPG Motorcycle Belgium S.A. (pobočky skupiny Texas Pacific Group), dále od Motorcycle Investment S.a.r.l. (spřízněná firmy Deutsche Morgan Grenfell Capital Italy) a konečně od Cefisio-Comercio Internationale Servicos Lda. (kolektivně, "Prodávající Akcionáři"). V rámci dokončení nabídky (a soukromého prodeje osobám mimo Spojené státy), přibližně 68,7 procenta nesplacených akcií společnosti bude mít v držbě veřejnost, a přibližně 31,3 procenta budou vlastnit "Prodávající Akcionáři" (jestliže se upíše 13,530.000 nadpřídělových akcií navíc v plné výši).

Očekává se, že American Depositary Shares, reprezentující deset procent, budou schváleny do seznamu na newyorské akciové burze pod symbolem "DMH". Podíly budou i na seznamu Mercato Telematico Azionario v Itálii.

Naznačená nabízená cena akcií se pohybuje mezi 2,50 a 3,10 eura za akcii (4841 až 6002 ITL) a 27,49 až 34,8 USD za ADS (dodatečné akcie navíc).

Credit Suisse First Boston, Mediobanca a Banca Commerciale Italiana budou vystupovat jako společný globální koordinátor při veřejné nabídce. Credit Suisse First Boston a Mediobanca jsou společnými vedoucími manažery amerického a mezinárodního uskupení a Lehman Brothers, Merrill Lynch, Banca Commerciale Italiana a Cazenove jednají jako spolumanažeři.

Prohlášení o registraci vztahující se k těmto cenným papírům bylo vyplněno komisí Securities and Exchange Commission, ale nestalo se dosud platným. Tyto cenné papíry nesmějí být prodávány, nabídky nesmějí být přijaty předtím, než se prohlášení o registraci stane platným.

Toto tiskové prohlášení se nesmí skládat z nabídky ani vyvolání nabídky ke koupi. Prodej těchto cenných papírů nesmí být nabízen ani v jakémkoli jiném státu nebo jurisdikci, ve které by takováto koupě byla nezákonná před registrací nebo uznáním ze strany státu jakékoli jurisdikce. Kopii tohoto předběžného návrhu lze obdržet od Credit Suisse First Boston, 11 Madison Avenue, New York, New York, tel: 212-325-2288 v USA nebo na adrese One Cabot Square, London, E14 4QJ, UK, tel: 44-0171-888-3068, nebo na adrese Mediobanca, Via Filodrammatici, 10, 20121 Milan, Itálie, tel: 3902-88291 v Evropě.

Firma Ducati, založená v roce 1926, je široce uznávanou mezi nadšenci a představuje závodní motocykly charakterizované jedinečnými vlastnostmi motoru, inovativním designem, vyspělým strojírenským vybavením a všeobecnou technickou dokonalostí. Společnost vyrábí motocykly ve čtyřech segmentech trhu, které se liší svými technickými a designovými vlastnostmi a cílovými uživateli: HyperSport, Super Sport, Sport Naked a Sport touring. Motocykly firmy se prodávají ve více než 40 zemích na celém světě, a především oslovují západoevropské a severoamerické trhy.

Tato tisková prohlášení obsahují věty, které směřují do budoucnosti a podléhají tedy mnoha rizikům a nejistotám, které by mohly způsobit výsledky věcně se odlišující od toho, co se očekává.

Kontakty: Investoři - Spojené státy: Lynn Morgen, Christine DiSanto, nebo Amanda Mullin z Morgen-Walke Associates, Inc., 212-850-5600; nebo Evropa - Herve Pauze z Morgen-Walke Europe S.A., 33-1-47-03-6810; nebo média - Spojené státy: Stacy Berns nebo Lauren Gargano z Morgen-Walke Associates, Inc., 212-850-5600; nebo Evropa - Madeleine Resener z Morgen-Walke Europe S.A., 33-1-47-03-6810; nebo Jason Jacobs z Ducati Motor Holding SpA, 39-051-641-3222

Klíčová slova Ducati Motor

Evropa, EU, NATO (es)