Na Grand Jour de Champagne 2018 zbývá jen několik míst, přidáváme místa na banket!

Praha 16. října 2018 (PROTEXT)

Šéfkuchaři Glenn Viel a André Charial

Letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je téměř celý vyprodán, zbývá už jen několik míst na vybrané akce. Organizátoři dokonce museli pro velký zájem navýšit počet míst na Champagne banket **michelinských šéfkuchařů Glenna Viela a Andrého Chariala, a přesunout tak jeden večer z francouzské ambasády do stejně reprezentativních, ale kapacitně větších prostor Francouzské restaurace Obecního domu (středa 7. listopadu 2018 od 20:00 hodin).

U stolu pro 10 hostů jsou přítomni 1-2 zástupci domu, jehož vína celé menu doprovází. Každý z pěti chodů je doprovázen pečlivě zvoleným typem champagne - od non vintage brut přes ročníkové, blanc de blancs i blanc de noirs až po prestige cuveé daného domu.

Zajímavou akcí je bezpochyby zahajovací degustace festivalu – Champagne DeVenoge Zero Brut 1983, která se uskuteční v neděli 4. listopadu od 18:00 hodin v Ellory Café Praha (Štefánikova 51, Praha 5). Milovníci lahodného moku okusí zcela raritní champagne, které leželo 20 let na kvasinkách! Non dosage champagne po 35 letech bude jistě unikátním zážitkem. Také tradiční snídaně s lanýži v sobotu 10. listopadu na půdě francouzského velvyslanectví potěší i ty nejnáročnější gurmety – vždyť zmiňované lanýže jsou sbírány přímo pro Grand Jour de Champagne! Více informací o programu a možnost rezervace vstupenek naleznete na http://www.champagne-grandjour.cz a na Facebooku. Partnery akce jsou De'Longhi, ručně stáčená minerální voda KRONDORF a Riedel.

Hvězdné menu opět připraví Glenn Viel, šéfkuchař dvoumichelinské restaurace L´Oustau de Baumaniere v Provence Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Pro velký úspěch z loňského roku připraví i letos menu Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L´Oustau de Baumaniere v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial.

Komplex restauračních a ubytovacích služeb L´Oustau de Baumaniere v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

Kontakt pro média:

Mariana Pohlová