Společnost Risen Energy urychluje expanzi v jihovýchodní Asii podepsáním smlouvy na solární elektrárnu ve Vietnamu o výkonu 50 MW PV

Ning-po (Čína) 9. října 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Risen Energy a Surya Prakash Vietnam Energy při podpisu smlouvy

Společnost Risen Energy nedávno oznámila, že podepsala smlouvu se společností Surya Prakash Vietnam Energy Company Limited, která je dceřinou společností Shapoorji Pallonji Group, jedné z největších indických společností pro rozvoj soukromé infrastruktury. Jedná se o další dohodu na trhu jihovýchodní Asie po podobném outsourcingovém kontraktu na projekt o výkonu 61 MW v téže provincii se společností Tasco z Vietnamu.

Zařízení o výkonu 50 MW, na které se vztahuje tato poslední smlouva, bude vybaveno vysoce účinnými polykrystalickými moduly o výkonu 360 W. Pro maximalizaci množství vyrobené energie, stejně jako míry využití půdy, plánuje společnost Risen Energy instalaci a využívání dvou systémů, které budou pracovat ve vzájemné shodě, přičemž 26 MW užitečného zatížení bude využívat sledovací systém se solárními panely pohybujícími se v souladu s pohybem slunce a zbylých 24 MW bude generováno pomocí pevných nosných konstrukcí, které poskytují celkové řešení pro výrobu energie zajišťující maximální návratnosti investic.

Připojení solárního projektu k rozvodné síti je naplánováno na 30. června roku 2019, s očekávanou průměrnou roční výrobou elektrické energie o výkonu 81 429 MWh. Elektřina, kterou tento projekt poskytne, bude dodávána do vietnamské státní sítě EVN.

Liu Dong, generální ředitel společnosti Risen Energy Vietnam, uvedl: „Po hloubkové analýze vietnamského trhu a průzkumu projektu na místě jsme vybrali nejkomplexnější a nejvýkonnější řešení pro výrobu elektřiny vzhledem k charakteristice projektu, včetně sledovacích systémů, zvýšení návratnosti investic a zároveň umístění zařízení tak, aby fungovalo jako demonstrační model pro budoucí sledovací systémy. S výhledem do budoucnosti očekáváme úzkou spolupráci s vysoce kvalitními společnostmi, včetně společnosti Surya Prakash, která na trh dodává profesionálnější a spolehlivější fotovoltaická řešení."

Společnost Risen Energy s místní pobočkou a profesionálním a efektivním týmem pro vývoj projektů, který nyní působí ve Vietnamu, je přesvědčena o pozitivním rozvoji svých plánů v regionu. Čínský výrobce fotovoltaických řešení předpokládá, že do konce letošního roku dosáhne instalovaná kapacita jeho započatých projektů ve Vietnamu celkového výkonu 160 MW.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/752010/Risen_Energy_Vietnam.jpg

KONTAKT: Tina Feng, +86-574-59953077, fengtt@risenenergy.com