Akvizice evropských tiskáren společnosti LSC Communications, Inc. skupinou Walstead byla dokončena

Praha/Londýn 2. října 2018 (PROTEXT)

Skupina Walstead, největší evropská nezávislá komerční tiskárenská skupina, oznamuje, že všechny podmínky a schválení související s akvizicí evropských tiskáren společnosti LSC Communications, Inc., se sídlem v Polsku (dále jen "LSC Poland"), která byla oznámena 19. července 2018, byly splněny a že transakce byla 28. září 2018 dokončena.

Společnost LSC Poland se specializuje na tisk maloobchodních reklamních letáků, časopisů, katalogů a podpory prodeje ve společnostech s více než 430 zákazníky ve 34 zemích. Výnosy za fiskální rok končící 31. prosince 2017 dosáhly 210 milionů eur. Společnost zaměstnává více než 2 000 pracovníků v šesti závodech v Polsku.

Po dokončení akvizice se skupina Walstead stane největší nezávislou tiskárenskou společností ofsetového tisku reklamních letáků a časopisů pro maloobchod v Evropě s předběžnými ročními výnosy ve výši zhruba 730 miliónů eur. V rozšířené skupině bude zaměstnáno více než 4400 pracovníků operujících na 67 rotačních ofsetových a 4 hlubotiskových strojích v 19 výrobních závodech ve Velké Británii, Španělsku, Rakousku, České republice, Slovinsku a Polsku.

Společnost LSC Poland se představí pod novou značkou jako Walstead CE a bude vedle Walstead UK, Walstead Iberia a Leykam Let's Print působit jako čtvrtá regionální divize.

Walstead Group:

Mark Scanlon - předseda