Společnost JA Solar dodala všechny moduly pro první velkoplošnou solární elektrárnu v Bangladéši

Peking 1. října 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost JA Solar Holdings Co., Ltd., přední světový výrobce vysoce výkonných solárních produktů, oznámila, že dodala všechny solární moduly pro první velkou solární elektrárnu v Bangladéši s instalovanou kapacitou 28 MW.

Projekt se nachází v Teknafu a v září roku 2018 byl úspěšně propojen s rozvodnou sítí. Vzhledem k častým výpadkům v oblasti přispěje výstavba solární elektrárny ke zmírnění nedostatku energie, jelikož energie z elektrárny může zajistit 80 % poptávky po elektřině v této oblasti. Mezitím se očekává, že solární elektrárna ve srovnání s dieselovou elektrárnou stejného rozsahu sníží emise oxidu uhličitého o 20 000 tun ročně. Bangladéšská vláda plánuje do roku 2021 generovat 2 000 MW elektřiny prostřednictvím solární energie. Tento projekt je prvním krokem vlády v zavádění jejího nového energetického plánu a má velký význam pro vývoj nové energie v zemi.

Projekt se nachází v blízkosti největší řeky v regionu a leží 1 km od pobřeží. Celoroční teplé, vlhké a větrné klima, jakož i solné a alkalické půdy, vedou k náročným požadavkům na výkon solárních modulů. Solární moduly společnosti JA Solar prošly přísnou dlouhodobou zkouškou spolehlivosti a testy přizpůsobivosti prostředí. Mají vynikající odolnost vůči potenciální indukované degradaci (PID), korozní odolnost v solné mlze a odolnost vůči tlaku větru a dokáží dlouhodobě udržovat stabilní vysoce efektivní výkon. Projekt byl vybudován společností Technaf Solartech Energy Limited (TSEL), dceřinou společností společnosti Joules Power. Nuher Latif Khan, výkonný ředitel společnosti TSEL, uvedl: „Moduly JA Solar mají při výrobě elektřiny zřetelné výhody a výkon vygenerovaný solární elektrárnou dalece předčil naše očekávání."

Pan Baofang Jin, prezident a generální ředitel společnosti JA Solar, řekl: „Společnost JA Solar se bude i nadále zaměřovat na technologické inovace a zlepšování kvality výrobků, aby uspokojila rozmanité potřeby naší globální zákaznické základny a podporovala rozvoj obnovitelné energie na celém světě."

Pro další informace kontaktujte:

Xiaorui Sun

+86-10-6361-1888 x1698