Do Nového Boru zavítalo 19 studentů z Číny

Nový Bor (Českolipsko) 28. září 2018 (PROTEXT)

Do Nového Boru 25. září 2018 zavítalo 19 studentů z Číny, kteří se zde budou učit tradičnímu českému řemeslu, kterému se nedostává patřičného zájmu od českých uchazečů. Kurz sklářské výroby a praktická výuka, kterou zde budou mít možnost deset měsíců prozkoumávat, je v Číně poměrně populárním oborem.

Studenti byli ve škole přivítáni 26. září paní Stanislavou Silnou, místostarostkou Nového Boru, Jiřím Suchým, zástupcem sklářské školy, studenty přivítal také Adam Odstrčil za Governance Institute a zástupci společnosti Filip Lee.

Celý kurz je rozdělen na několik částí - jednou z nich je intenzivní kurz českého jazyka, dále samotný kurz sklářských technik a praktická výuka. Cílem je rozšířit povědomí o českém sklářském průmyslu v Číně a vzhledem k úpadku zájmu o toto řemeslo v České republice, se také jedná o propagační nástroj na přilákání nových zájemců, kteří se tomuto řemeslu chtějí učit.

Kontakt:

Adam Odstrčil