Přímý přenos TK Evropské koalice pro Prahu

Praha 26. září 2018 (PROTEXT)

Evropská koalice pro Prahu, kterou tvoří šest politických stran a hnutí kandidujících do pražského zastupitelstva, pořádá ve čtvrtek 27. září od 10:30 tiskovou konferenci. ČTK ji bude vysílat přímým videopřenosem v servisu Protext Video.

Koalici tvoří šest politických stran a hnutí: SNK Evropští demokraté, evropani.cz, Sdružení pro Místní Správu, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Konzervativní strana a Klub angažovaných nestraníků. Jejich zástupci oznámili, že se na tiskové konferenci chtějí vyjádřit k některým pochybením při správě majetku hlavního města Prahy i v investiční politice magistrátu. Na příkladu debaty k návratu Mariánského sloupu na Staroměstské náměstí hodlají ukázat, že komunální téma může sloužit k podpoře ekumenického dialogu, mezikonfesního usmíření, spolupráce a vyrovnání se s vlastní historií. Chtějí také shrnout programové návrhy EKP založené mj. na konceptech osvědčených v jiných metropolích západní Evropy.

Na tiskové konferenci v kavárně Paláce Lucerna vystoupí: Prof. RNDr. Jiří Witzany, Ph.D., lídr kandidátky a místopředseda SNK ED, Mgr. Miloš Rejchrt, kandidát, evropani.cz, JUDr. Petr Krátký, kandidát a člen předsednictva Koruny České, JUDr. Marie Boháčová, kandidátka a členka SMS, Ing. Jiří Domlátil, kandidát a předseda KAN a Mgr. Ing. Michal Struha, kandidát a místopředseda KONS.

Klíčová slova ČR-strany-volby-Evropská koalice pro Prahu-Praha

Politika, veřejná správa a soudy