LONGi Solar obsadila třetí příčku v žebříčku nejlépe financovatelných značek fotovoltaických modulů agentury Bloomberg New Energy Finance

Si-an (Čína) 20. září 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

V nejnovější výroční zprávě o financovatelnosti fotovoltaických modulů za rok 2018 publikované agenturou Bloomberg NEF (BNEF) obsadila společnost LONGi Solar třetí místo. Během posledních dvou let realizovala fotovoltaické projekty financované bankovním úvěrem o celkovém instalovaném výkonu 1 025 MW. Od loňského roku si společnost LONGi Solar polepšila o čtyři příčky.

Toto hodnocení ukazuje zvyšující se financovatelnost společnosti spolu s tím, jak více bank začíná poskytovat nezaručené půjčky na fotovoltaické projekty jako v případě modulů společnosti LONGi Solar. Projektanti tak nyní mohou své solární projekty využívající vysoce účinné moduly LONGi Solar financovat za výhodných podmínek.

Hodnocení BNEF vychází z databáze obsahující 25 455 fotovoltaických projektů s úvěrovým financováním zahrnujících 57 značek fotovoltaických modulů po celém světě.

Ve své výroční zprávě o financovatelnosti modulů za rok 2018 provádí agentura BNEF také Altmanovu analýzu největších světových výrobců FV modulů za první čtvrtletí roku 2018. V této analýze úvěrového ratingu výrobců se společnost LONGi Solar umístila před svými rivaly.

Ve stejné zprávě uvádí BNEF také žebříček spolehlivosti fotovoltaických modulů vydaný certifikační institucí DNV GL. LONGi Solar získala od DNV GL ocenění „Špičkový výrobce" ("TOP PERFORMER") již druhým rokem v řadě.

Wenxue Li, prezident LONGi Solar, k tomu dodal: "Silné finance a dobrá financovatelnost nezávisle ověřené agenturou Bloomberg NEF opět potvrzují, že je LONGi spolehlivou společností nabízející spolehlivé produkty. Naše kvalitní výrobky, technologie a zdravé finance představují pro naše zákazníky tu nejlepší záruku kvality."

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/746806/LONGi_Solar_BNEF.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/746712/Altman_PV_module.jpg