Průlom v pohledu na alternativní medicínu

Praha 20. září 2018 (PROTEXT)

Předání petice na podporu biotroniky do Senátu Parlamentu České republiky

Sanátor Tomáš Pfeiffer na Mezinárodní konferenci o CAM v Evropském parlamentu 16. října 2017

Informace o předání petice na podporu biotroniky do Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky s počtem petentů přes 40 tisíc.

Profesní komora Sanátor - svaz biotroniků Josefa Zezulky svolává tiskovou konferenci.

Dne 26. 9. 2018 v 10.30 hod. - Soukenická 21, Praha 1 s názvem Alternativní medicína (CAM) ve světě.

Seznámíme Vás s aktuálními informacemi o veřejném slyšení k "Petici na podporu biotroniky" v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, které proběhne 25. 9. 2018 od 14.05 hod.

Petice reaguje na jednostrannou mediální kampaň zaměřenou proti alternativní medicíně. Chceme upozornit na zájem veřejnosti o alternativní medicínu, resp. Biotroniku Josefa Zezulky. Naším krátkodobým cílem je účastnit se legislativního procesu a přinést odborné i laické veřejnosti relevantní informace o stavu v této oblasti ve světě.

Za tím účelem obdrží novináři nejnovější komplexní vědecky podložené informace ze světa. Bude jim promítnut i krátký záznam vyjádření zástupců světových autorit jako je EUROCAM nebo WHO, konzultanta pro oblast CAM (Complementary and Alternative Medicine), genetika pracujícího v Oxfordu, který je konzultantem britské vlády pro tuto oblast, a dalších. Získáte informace o jednání Evropského parlamentu, Světového zdravotnického shromáždění a ostatních. V neposlední řadě bude představen dokument financovaný americkou vládou, který mapuje možnost použití CAM ve vojenských zdravotnických systémech NATO. Snad nejzásadnější je zveřejnění zhodnocení studií "zlatého standardu" v databázi Cochrane porovnávající účinnost CAM a medicínských postupů, která je doslova průlomem v pohledu na CAM.

Naše komora se zúčastnila několika jednání na mezinárodní úrovni v Bruselu i jinde a stala se členem mezinárodní politické Platformy pro evropskou politiku v oblasti veřejného zdraví při Evropské komisi, proto se snažíme tyto informace přinést naší odborné i laické veřejnosti. Profesní komora Sanátor - svaz biotroniků Josefa Zezulky Vám poskytne informace k aktuálním otázkám komplementární a alternativní medicíny a otázkám připravovaného zákona o léčitelství, tedy o oblasti, kterou podporuje dle agentury STEM/MARK 85 % našich občanů.

ikona Pozvánka na tiskovou konferenci

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Profesní komora Sanátor - svaz biotroniků Josefa Zezulky,

Soukenická 21, Praha 1, PSČ 110 00

Místo a čas konání tiskové konference:

26. 9. 2018 v 10.30 hod

Soukenická 21, Praha 1

e-mail: sbjz@dub.cz

www.dub.cz, www.sanator.cz

Klíčová slova ČR-zdraví-Profesní komora Sanátor

Politika, veřejná správa a soudy