Skupina Promet Group navýšila obrat na takřka 8 miliard

Praha 12. září 2018 (PROTEXT)

Ostravská skupina Promet Group, která je jednou z největších rodinných firem v ČR, která působí v oblasti metalurgie, strojírenství, inženýringu a služeb zveřejnila konsolidované finanční výsledky.

Konsolidovaný obrat skupiny se meziročně navýšil o 2,59 miliardy na úroveň 7,859 miliardy Kč. Rekordně se navýšila také EBITDA skupiny na více než 726,5 miliónů Kč, což je meziroční skok o 60 %. Skupina rovněž vykázala adekvátní navýšení u přidané hodnoty, která narostla o 353 miliónů Kč na úroveň 1,619 miliardy Kč. Navýšil se také zisk před zdaněním na 457 miliónů Kč.

Finanční ukazatele skupiny Promet Group se meziročně značně navýšily z důvodu jak organického, tak akvizičního růstu. Rok 2017 byl pro skupinu přelomový nejen v navýšení finančních výsledků, ale také v rámci strategických akvizic. Počátkem roku skupina realizovala nákup společností Stecomtra s.r.o., Stecomtra Steel Components s.r.o. a Stecomtra Property s.r.o., vyrábějící svařované rámy a díly převážně pro kamionové návěsy. Proběhl rovněž nákup 25 % akcií společnosti Elektromont Brno, akciová společnost. V polovině roku byla ukončena reorganizace společnosti VAMOZ - servis a.s., která posílila jako nový člen divizi inženýringu. V roce 2018 se skupina zaměřuje hlavně na organický růst a stabilizaci nových členů skupiny.

O skupině Promet Group

Skupina Promet Group se zaměřuje převážně na oblast hutního a strojírenského průmyslu v České republice i zahraničí. Portfolio firem nabízí slévárenskou výrobu; finální opracování hutní produkce; dodávky surových materiálů pro slévárny a ocelárny; výrobu dílů pro automobilový průmysl, zemědělství či lesnictví a kamionové návěsy; výrobu komplexních technologických celků a staveb na zakázku pro hutní, strojírenský, energetický či chemický průmysl; ale také v oblastí služeb jako logistika, správa nemovitostí a dalších. Skupina zaměstnává bezmála 2000 kmenových zaměstnanců a vytváří konsolidovaný obrat takřka 8 miliard Kč.

Kontakt:

Denisa Materová, denisa.materova@prometgroup.eu