Kniha The Great ScrumMaster vychází v češtině

Praha 11. září 2018 (PROTEXT)

Obálka knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay

Autorka knihy Zuzana Šochová

Pod názvem „Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay“ vychází v těchto dnech u nakladatelství Computer Press český překlad knihy „The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay“, která vyšla původně v lednu 2017 u nakladatelství Addison-Wesley Professional v USA. Jedná se již o čtvrtou jazykovou mutaci, kromě češtiny a angličtiny, kniha existuje již také v ruštině a čínštině. Autorem je Češka Zuzana Šochová, agilní koučka a certifikovaná Scrum trenérka, členka board of directors globální organizace Scrum Alliance.

„Knihu jsem psala v angličtině, protože mi přišlo, že něco takového chybí nejen u nás, ale obecně v Agilní a Scrum komunitě,“ říká Šochová a dodává „Mám stále radost, že kniha natolik zaujala Mika Cohna, legendu Scrum komunity, že ji akceptoval do své signature řady a kniha tak mohla vyjít u velkého nakladatelství Addison-Wesley v USA.“

Kniha je praktickým průvodcem pro všechny ScrumMastery, agilní kouče a leadery, kteří chtějí transformovat svoje organizace. Příručka obsahuje všechny možné koncepty, kterým by měl rozumět každý ScrumMaster, a nasměruje vás ke zdrojům, které by vám mohly pomoct při řešení obtížných situací. Kniha je skvělým výchozím bodem při hledání dalších kroků na cestě stát se skvělým ScrumMasterem.

„Český překlad vznikl díky zásluze nakladatelství Computer Press, za což jim moc děkuji. Je to již druhá kniha, která mi u nich vychází, první byla Agilní metody řízení projektů v roce 2014. Pro tuto knihu zvolili pěkný čtvercový formát a veškeré ilustrace jsou tištěny barevně, což knížku dělá velmi vizuální.“ říká Šochová.

O autorce:

Zuzana Šochová, Agile Coach a certifikovaná školitelka Scrumu (Certified Scrum Trainer - CST), má více než 15 let zkušeností v IT. S implementací Agilních přístupů a Scrumu pomáhala nejrůznějším společnostem nejen v Evropě, ale i v Indii, jihovýchodní Asii či USA. Spoluzaložila Agilní Asociaci, z.s. a organizuje pravidelnou konference Agile Prague. V roce 2017 se stává členkou Board of Directors nadnárodní organizace Scrum Allaince (USA). Aktuálně se věnuje Agilnímu Leadershipu, Business Agility a velkým Agilním transformacím.

O knize:

Název: Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay