6. mezinárodní turnaj v koňském pólu PRAGUE POLO CUP 2018 vyhrál tým ALCHYMIST

Praha 9. září 2018 (PROTEXT)

Vítězný tým ALCHYMIST

PRAGUE POLO CUP

Dne 8. 9. se na koňské farmě Levín nedaleko Prahy konalo finále turnaje v koňském pólu, které následovalo po dvou dnech adrenalinem nabitého klání. V 6. ročníku turnaje se utkaly čtyři soutěžní týmy: Alchymist, Oaks Prague, Stars Events a Veuve Clicquot. Týmy tvořili vynikající mezinárodní hráči a hráčky z Argentiny, České i Slovenské republiky, USA, Maďarska, Řecka a Velké Británie. Vítězným týmem se stal Alchymist. Handicap turnaje byl stanoven od -1 do +3.

Tuto sobotu se v malebném prostředí uprostřed krásné přírody nedaleko Prahy na farmě Levín uskutečnil již 6. ročník mezinárodního turnaje v koňském pólu Prague Polo Cup 2018. Farma jako jedna z mála v ČR splňuje přísná kritéria pro konání turnajů v koňském póle. I to byl důvod proč se organizátoři rozhodli přemístit z dostihového závodiště ve Velké Chuchli právě na farmu Levín.

Duely již tradičně komentoval Dean Bedford - srdcem i duší zarytý milovník a hráč koňského póla, který hodnověrně a neopakovatelně dotvářel adrenalinem nabitou atmosféru koňského „rock&rolu“ na hřišti. Vítězem velkého finále ve skutku dravém utkání zvítězil tým Alchymist v čele s kapitánem Markem Robinsonem (GB), který ve finále porazil druhý tým OAKS 5 : 4. Na třetím místě skončil tým STARS EVENTS, který v boji o třetí místo porazil tým VEUVE CLICQUOT výsledkem 5,5 : 4. Handicap všech hráčů turnaje byl stanoven v rozsahu od -1 do +3.

Počasí turnaji přálo, což se odrazilo na bohaté účasti veřejnosti a zároveň milovníků koňského póla. Tuto výjimečnou sportovně společenskou událost doprovázelo nejen zašlapávaní drnů ale i velmi specifická pravidla v oblékání. I když je koňské pólo stále považované za neobvyklou sportovní záležitost a v naší zeměpisné šířce nemá dlouhou tradici, Česká republika se opět zapsala mezi světové destinace, kde se tento ušlechtilý a královský sport pomalu ale jistě zabydluje a základna jeho přívrženců rok od roku roste.

Prague Polo Cup

Mezinárodní turnaj v koňském pólu se konal v areálu dostihového závodiště ve Velké Chuchli od roku 2013. V roce 2018 se po prvé přemístil na koňskou farmu Levín. Šest realizovaných ročníků se zúčastnilo přes 116 hráčů z více než 10 zemí světa. Celkový počet koní, které se během těchto ročníků na poli objevili je více než 360. Každoročně turnaj podporují prestižní světové i domácí značky. Pro další informace navštivte: www.praguepolocup.com

Kontakt: Eva Gajdošová

Phoenix Communication a.s.