Pomozte ochránit uživatele internetu a zachovat svobodný internet

Štrasburk 7. září 2018 (PROTEXT)

12. září se bude v Evropském parlamentu hlasovat o evropské směrnici o autorském právu. Tím, že podpoříte tuto petici, dáte jasný signál svým poslancům, aby pro ni hlasovali a napravili neférovosti na digitálním trhu.

Teď máme příležitost jednat a bránit budoucnost našich hudebníků, umělců, novinářů a dalších tvůrců tím, že jim zajistíme, aby dostali spravedlivou odměnu za využívání jejich tvorby. Nyní je to tak, že většinu zisku si přivlastňují technologičtí giganti. Naše lokální kulturní a kreativní obory - hudba, film, umění, literatura - představují 12 milionů pracovních míst napříč Evropou. Kdežto globální technologičtí giganti jako Facebook a YouTube jsou kritizovaní za to, že v Evropě nevytvářejí pracovní místa a neplatí zde adekvátní část daní. Podpořte, prosím, petici ZDE. Pomozte ochránit naši kulturu a zachovat svobodný internet.

Kontakt:

Šárka Jančíková

OSA

sarka.jancikova@osa.cz

Klíčová slova EU-média-právo-internet-parlament-trh-autorské-firmy-OSA

Evropa, EU, NATO (es)

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace
Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl