PORR přebírá Alpine Bau CZ, a.s.

Vídeň 29. srpna 2018 (PROTEXT)

Dnes byly podepsány smlouvy o postoupení veškerých podílů ALPINE Bau CZ a.s. na PORR. Společnost bude v rámci koncernu začleněna jako celek pod českou dceřinou společnost PORR a.s.. Kupní cena se pohybuje okolo 12 mil. EUR a je odvislá od různých korekcí, které mohou vyplynout z rozvahy k datu nabytí platnosti převodu.

Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR, vítá rozhodnutí a zdůrazňuje význam převzetí: "ALPINE Bau CZ a.s. se těší vynikající pověsti a je již více než 25 let garancí nejvyšší kvality, spolehlivosti a technologického pokroku. Touto akvizicí posílíme naši pozici na českém trhu a dosáhneme jí, především v oblasti silničních staveb, důležitých strategických výhod."

ALPINE Bau CZ a.s. je od roku 2014 členem skupiny PSJ a stavební činnost zahájila v České republice v roce 1992. Tradiční podnik dosáhl v roce 2017 produkčního výkonu zhruba 100 mil. EUR a aktuálně zaměstnává cca. 450 zaměstnankyň a zaměstnanců.

Transakce se uskuteční pouze pod podmínkou udělení souhlasu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

V případě dotazů prosím kontaktujte:

Sandra C. Bauer

Vedoucí oddělení koncernové komunikace, tisková mluvčí koncernu

PORR AG

tel.: +43 664 626-3338