Společnost PORR získala v Polsku dosud největší železniční stavební zakázku. Objem zakázky činí cca. 116 milionů eur

Vídeň 27. srpna 2018 (PROTEXT)

Foto: LK 4 Opoczno (C) PORR

Společnost PORR byla společností PKP PLK S.A. pověřena komplexní modernizací důležitého železničního úseku Osvětim - Čechovice-Dědice v jižním Polsku. Objemem zakázky cca. 116 milionů euro (495 milionů zlotých) se jedná o dosud největší železniční zakázku společnosti PORR v Polsku. Práce budou dokončeny do konce července 2021.

Úsek, který bude společnost PORR modernizovat, je součástí železniční tratě č. 93 Trzebinia-Žibřidovice. Tato trať má vysoký význam pro osobní i nákladní dopravu. Je využívána především pro transport černého uhlí z hornoslezských dolů a pro transport zboží přes Českou republiku do jižní Evropy.

"Jelikož se jedná o projekt 'Design and Build', začínají naši polští kolegové okamžitě projektovat. Za pouhých šest měsíců musí být dokončen projekt pro stavební povolení, nejpozději do 16 měsíců po podpisu smlouvy musí být k dispozici všechna stavební povolení. Pro takto komplexní projekt jsou naprosto nepostradatelné široké kompetence v železničním stavitelství, perfektní týmová práce a detailní znalost místních daností. Tato zakázka proto znovu potvrzuje výbornou pověst, které se společnost PORR v Polsku těší," zdůrazňuje Karl-Heinz Strauss, generální ředitel PORR AG.

Kompletní balík pro železniční trať č. 93

Na 21 km dlouhém úseku bude obnoveno celkem 63 km kolejí a 106 výhybek, dále bude modernizována kompletní řídící a zabezpečovací technika, trolejové vedení a 13 železničních přejezdů. Všechny stanice budou vybaveny novými bezbariérovými nástupišti. Dále bude provedena obnova nebo sanace 45 inženýrských staveb, z toho 20 železničních přemostění.

Jedná se již o pátou zakázku, kterou společnost PORR S.A. realizuje v jižním Polsku pro investora PKP PLK. Celková hodnota těchto pěti železničních zakázek činí cca. 285 milionů eur (1,21 miliardy zlotých).

Stručný přehled:

Zadavatel: PKP PLK S.A.

Druh projektu: Projektování a realizace stavebních prací na železniční trati číslo 93 Osvětim - Čechovice-Dědice

Lhůta provedení: 35 měsíců od podpisu smlouvy

Hodnota zakázky: cca. 116 milionů eur (495 milionů zlotých)

V případě dotazů prosím kontaktujte:

Sandra C. Bauer

Vedoucí oddělení koncernové komunikace, tisková mluvčí koncernu

PORR AG

Tel. +43 50 626-3338