bee@PORR: PORR staví domovy včelám

Praha 6. srpna 2018 (PROTEXT)

Nová včelstva se seznamují s prostředím a kolegové s novými obyvateli pozemku centrály společnosti PORR a.s. (Copyright: PORR / Michal Šula)

Nové úly v působištích PORRu v Běchovicích, Středoklukách a Praze

Společnost PORR si je dobře vědoma významu včel pro celé lidstvo. Proto budujeme včelstvům nové domovy. Aktuálně máme v rámci celého koncernu kolem 35 stanovišť a průběžně přibývají další. Iniciativou bee@PORR se aktivně zasazujeme proti vymírání včel. Protože inteligentně stavět znamená převzít odpovědnost.

V současné době přibyly nové úly také v Česku. Kromě již fungujícího stanoviště na naší pobočce v Tlumačově jsme pořídili několik úlů do areálů našich obaloven v Běchovicích a Středoklukách a na pozemek naší centrály v Praze. O včelstva pečujeme ve spolupráci s místními včelaři, kteří od nás jako poděkování obdrží polovinu produkce medu. Zbylý med pak bude stáčen do skleniček a rozdáván při zvláštních příležitostech.

Včelstev si hledět, budoucnost stavět.

Do iniciativy se však zapojují i naše zaměstnankyně a zaměstnanci. Ať už se jedná o snahu oživit rodinnou tradici, či prostě jen nadšení pro novou věc, ve finále z této aktivity profituje celá společnost. Vždyť ekonomická hodnota, kterou včely přinášejí díky opylování, je odhadována jen v Evropě na 65 miliard EUR ročně, celosvětově pak mezi 100 - 200 miliardami EUR.

Jsme proto rádi, že PORR může svou iniciativou přispět k rozvoji včelařství a vybudovat těmto pilným tvorům nové domovy. Výsledky jejich práce přináší užitek nejen naší firmě, ale nám všem.

Snímky nových úlů ve vysokém rozlišení naleznete zde. ((C)Michal Šula)

Další informace o iniciativě bee@PORR jsou k dispozici zde.

S Vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Kontakt pro tisk:

Jana Beranová