Studenti Nord Anglia Education během Politického fóra na vysoké úrovni zaměřují pozornost na otázky udržitelnosti

New York 15. července 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Studenti Nord Anglia sdílí své nápady pro realizaci cílů udržitelného rozvoje na Politickém fóru nejvyšší úrovně OSN (PRNewsfoto/Nord Anglia Education)

Studenti Nord Anglia představují vládním představitelům v New Yorku své vize, jak učinit svět lepším

Fórum je hlavní akcí Studentského summitu globálních cílů s účastí 83 studentů z 33 škol

Středoškolští studenti přední světové organizace výběrových škol Nord Anglia Education se ve spolupráci s Dětským fondem Organizace spojených národů (UNICEF) tento týden sešli v New Yorku, aby se zúčastnili seminářů, debat a diskusí během Studentského summitu globálních cílů v roce 2018. Hlavní akce summitu se konala dnes, když vybraní studenti přednesli prezentace v sídle Organizace spojených národů během Politického fóra na vysoké úrovni (HLPF).

V letošním roce se do Studentského summitu v New Yorku zapojilo 83 studentů z 33 škol organizace Nord Anglia Education z Ameriky, Evropy, Středního východu a Číny, aby se podělili o své myšlenky v oblasti udržitelnosti a diskutovali o tom, čeho dosáhli ve své vlastní školní komunitě během minulého akademického roku. Na fóru HLPF tito studenti vyzvali vládní představitele, aby v zájmu budoucích generací začlenili koncepty a postupy udržitelnosti do učebních osnov.

Studentský summit, který se konal podruhé v New Yorku, slouží jako vrcholná událost každoroční práce organizace Nord Anglia Education na cílech udržitelného rozvoje (SDG) Organizace spojených národů, včetně činností v rámci "Největší světové lekce". Kromě studentů, kteří se k této události připojili, studenti rodiny 55 škol organizace Nord Anglia Education po celý akademický rok usilovně pracují na zvyšování povědomí o cílech SDG, aby nacházeli řešení otázek udržitelnosti.

Cíle SDG jsou souhrnem 17 cílů stanovených Organizací spojených národů v otázkách sociálního a ekonomického rozvoje. Myšlenkou je, aby národy vyřešily tyto cíle do roku 2030, aby se svět stal lepším za pomoci občanů, podniků a studentů. V tomto roce se studenti Nord Anglia zaměřili na splnění:

- Cíle 11, kterým je snaha o zajištění udržitelných měst a komunit; a

- Cíle 12, který se týká zodpovědné spotřeby a výrobních postupů.

Fond UNICEF zve každoročně zástupce studentů organizace Nord Anglia, aby své představy o řešení cílů SDG představili během Politického fóra na vysoké úrovni OSN, které se koná v sídle Organizace spojených národů v New Yorku. Pro studenty organizace Nord Anglia se jedná o jedinečnou příležitost, jak přispět k diskusím a ovlivnit politiku na nejvyšší úrovni.

"V organizaci Nord Anglia Education podporujeme naše studenty při pozitivním ovlivňování jednotlivých komunit a celého světa," řekl generální ředitel organizace Nord Anglia Education, Andrew Fitzmaurice. "Prostřednictvím naší spolupráce s fondem UNICEF a iniciativy Největší světová lekce studenti našich škol usilovně pracovali na kreativních nápadech řešení otázek udržitelných komunit a odpovědné spotřeby. Těšíme se na to, jakým způsobem budou ovlivňovat svět prostřednictvím svých prezentací během summitu v New Yorku."

"Fond UNICEF je velmi potěšen, že školy jako organizace Nord Anglia Education využívají iniciativu Největší lekce na světě, aby seznamovaly mladé lidi s cíly SDG a inspirovaly je k zahájení činnost," řekl Shannon O'Shea, manažer a vedoucí týmu iniciativy UNICEF Agenda 2030. "Úspěch cílů SDG závisí na zapojení našich dětí a mladých lidí. Je to klíčové pro jejich osobní rozvoj jako odpovědných občanů světa, stejně jako pro životnost a zdraví našich komunit a zemí."

O organizaci Nord Anglia Education

Nord Anglia Education je přední světová organizace prvotřídních škol se školními zařízeními, která se nacházejí ve 26 zemích v Severní Americe, Evropě, Číně, jihovýchodní Asii a na Středním východě. Našich 55 škol vzdělává celkem více než 50 000 studentů, od mateřských škol až po ukončení středního vzdělávání. Vede nás jedna sjednocující filozofie - máme ambice pro naše školy, studenty, učitele a zaměstnance a inspirujeme každé dítě, které navštěvuje školu Nord Anglia Education, aby dosáhlo více, než si kdy představovalo, že je možné.

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší - stejně tak my. Školy organizace Nord Anglia Education poskytují vysoce kvalitní, transformační vzdělávání a zajišťují vynikající akademické výsledky tím, že jdou za hranice tradičního učení. Naše celosvětová působnost nám umožňuje nábor a udržení předních světových učitelů a zprostředkování nezapomenutelných zážitků prostřednictvím globálních a regionálních událostí, zatímco naše příjemné vzdělávací prostředí zajišťuje, že všichni naši studenti chodí do školy s radostí.

Více informací naleznete na webových stránkách www.nordangliaeducation.com.

Pro dotazy z médií kontaktujte:

David Bates

Manažer pro komunikaci

david.bates@nordanglia.com

Pevná linka: +852 3951 1245

Mobil: +852 6013 0551

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/718134/Nord_Anglia_Education_Political_Forum.jpg

Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170228/8521701149LOGO

Klíčová slova USA-vzdělání-ekologie-UNICEF-Nord Anglia Education

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Věda, vzdělávání a školství