Nový český startup na pozemky ve stylu Airbnb

Praha 10. července 2018 (PROTEXT)

Vizovice

Společnost BezKempu s.r.o spustila stejnojmenný projekt www.bezkempu.cz. Tato cestovatelská platforma umožňuje prostřednictvím tzv. sdílené ekonomiky pronajímat nevyužívané pozemky pro karavany a stany.

Jedná se tedy o velmi atraktivní alternativu k dnes přeplněným kempům. Přeplněnost kempů totiž negativně ovlivňuje zážitek, snižuje komfort i celkovou chuť na trávení volného času v přírodě. Touha po klidu a soukromí potom nevyhnutelně vede ke kempování "na divoko". Problém ale je, že se toto odehrává na soukromých pozemcích bez souhlasu majitele, tedy nelegálně. Lidé kempující "na divoko" tak rozhodně nemají klidné spaní a navíc riskují pokuty. Projekt bezkempu.cz toto řeší, jelikož umožňuje pobývat na pozemcích za drobný poplatek legálně, se souhlasem majitele. Majitel může díky tomuto poplatku svůj pozemek lépe udržovat a vytvořit tak atraktivní zázemí uprostřed přírody. Sami zakladatelé jsou vášniví karavanisté a cestovatelé, a tak vytvořili tento projekt nejdříve pro své vlastní potřeby. Brzy se ale ukázal obrovský zájem jak ze strany majitelů pozemků, tak i cestovatelů. V současné době má platforma v nabídce více než 60 lokalit a další rychle přibývají. V plánu je také rozšíření platformy, včetně oslovení zahraničních turistů.

Kontakt: www.bezkempu.cz

Klíčová slova ČR-turistika-firmy-BezKempu