SON upozorňuje na zneužívání nájemců bytů Residomo

Praha 2. července 2018 (PROTEXT)

Tisková konference Sdružení nájemníků ČR (SON)

Ke zneužívání nájemců bytů společnosti Residomo dochází podle slov předsedy Sdružení nájemníků ČR (SON) Milana Taraby v souvislosti s postoupením údajných pohledávek nájemníků společnosti Arca Services, nyní pod názvem Serbina Consulting a.s. Sdružení se domnívá, že dochází ke zneužívání nájemců bytů, žádá o smírné řešení a ukončení smluv.

Serbina Consulting a.s. by se tak měla zdržet jakéhokoliv nakládání s údajnými pohledávkami nájemců, všechny dosud uzavřené smlouvy o postoupení pohledávek právně relevantním způsobem ukončit a další již neuzavírat.

Milan Taraba dále na tiskové konferenci v Praze uvedl, že SON bude dále s ministerstvem pro místní rozvoj spolupracovat na závazku urychleného přijetí zákona o sociálním bydlení a u developerů bude v rámci developerské výstavby uplatňovat podíl na obsazování bytů i sociálně slabšími domácnostmi.

Kontakt:

e-mail: tomas.nescak@stance.cz

Klíčová slova ČR-byty-SON

Stavebnictví, bydlení a reality
Politika, veřejná správa a soudy