Karviná uzavřela s Residomo memorandum o spolupráci

Karviná 20. června 2018 (PROTEXT)

Primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD) a generální ředitel společnosti RESIDOMO Jan Rafaj podepsali ve středu 20. června na zámku Fryštát memorandum o spolupráci. RESIDOMO je největším vlastníkem bytového fondu v Karviné.

Zúčastněné strany tímto memorandem projevují zájem sdílet své zkušenosti a znalosti a spolupracovat na postupném zlepšování podmínek bydlení především v problematických lokalitách Karviné za účelem zvyšování kvality života ve městě.

"Toto memorandum nám umožní kontrolu a identifikaci nově příchozích nájemníků do bytů společnosti RESIDOMO. Není žádoucí, aby byty největšího vlastníka bytového fondu v Karviné obsazovali lidé nepracující, problémoví a závislí na dávkách v hmotné nouzi. Zaměříme se i na současné problémové nájemníky a dohlédneme na to, aby jim RESIDOMO neprodlužovalo smlouvu," řekl k podpisu dohody karvinský primátor Jan Wolf.

"Společnost RESIDOMO dlouhodobě spolupracuje s karvinským magistrátem například na programech nulové tolerance. Provádíme také kontroly problémových lokalit, zavedli jsme již v minulosti řadu bezpečnostních opatření v úzké spolupráci s městskou policií. Máme společný zájem na tom, aby nejen v našich bytech, ale i v bytech patřících jiným vlastníkům bydleli bezproblémoví nájemníci. Věřím, že toto memorandum naše snahy ještě více zefektivní," dodal za RESIDOMO generální ředitel Jan Rafaj.

Kontakt:

Bc. Lukáš Hudeček

Oddělení Kancelář primátora

Statutární město Karviná - Magistrát města Karviné

Adresa: Fryštátská 72/1, 733 24 Karviná-Fryštát

Bc. Kateřina Piechowicz

RESIDOMO, s.r.o.

Adresa: Gregorova 2582/3,702 00 Moravská Ostrava

E-mail: katerina.piechowicz@residomo.cz

Klíčová slova ČR-byty-správa-firmy-Residomo

Moravskoslezský (ov)

Stavebnictví, bydlení a reality