SAP Sports One umožní českým klubům analyzovat velká data a pomůže jim tak s přípravou na zápasy, hledáním nových talentů i se zdravotní péčí o hráče

Praha 15. června 2018 (PROTEXT)

Společnost SAP, lídr na trhu s podnikovým a aplikačním softwarem, přináší na český trh SAP Sports One. Cloudové řešení dokáže díky databázi SAP HANA zpracovávat velká data v reálném čase a pomáhat sportovním klubům nejen s tréninkovou strategií, ale také s personáliemi, efektivnější spoluprací a celkově jednodušším fungováním. SAP Sports One používají např. Slovenský fotbalový svaz, FC Norimberk, Bayern Mnichov nebo německý národní fotbalový tým. Ten řešení využije i na probíhajícím fotbalovém mistrovství světa v Rusku. České sportovní kluby a týmy mohou nyní nasadit lokalizovanou verzi SAP Sports One.

SAP Sports One je první integrované end-to-end řešení pro sportovní kluby, které pokrývá všechny možné procesy od plánování tréninků přes analýzu zápasů až po komunikaci v rámci týmu. Cloudové řešení je dostupné na různých typech chytrých přístrojů, kde umožňuje fotbalovým, hokejovým, basketbalovým a dalším sportovním klubům a jejich personálu efektivnější spolupráci a celkově jednodušší fungování.

Mezi funkcionality řešení SAP Sports One patří:

- Řízení týmu: kompletní přehled o každém hráči včetně tréninků, zdravotních záznamů a dalších informací dostupných v chytrém telefonu díky aplikaci SAP Team One

- Tréninkové plány: efektivní plánování tréninků a přehledný reporting pro celý tým včetně záznamů pohybu hráče z pohybových senzorů

- Kondice hráčů: přehled o fyzické kondici a zdraví jednotlivých hráčů včetně možných rizik a změnách výkonu, což usnadňuje práci fyzioterapeutům a sportovním lékařům, a ti tak mohou hráčům v případě potřeby rychleji a efektivněji pomoci

- Přehledy o výkonu jednotlivých hráčů: analytická data z tréninků i zápasů, na nichž lze stavět a rychle měnit strategii celého týmu

- Hledání nových talentů: identifikace a sledování potenciálních nových talentů pro sportovní klub

- Personálie: nábor, rozvoj a udržení si toho nejlepšího personálu, stejně jako efektivnější spolupráce v rámci klubu

"České fotbalové, hokejové i další sportovní kluby mohou nyní k hráčské základně a k řízení klubu přistupovat zcela unikátním způsobem tak, aby ochránily investici do hráčů již od žákovského věku. Díky vlastním databázím a databázím třetích stran umožňuje řešení SAP Sports One detailní přípravu na zápasy, např. díky aplikaci Penalty Insights si může trenér s hráči projít přípravu z pohledu brankáře i útočníka," vysvětluje Jan Schöpp, který má v SAP ČR na starosti sportovní řešení.

SAP Sports One používá např. německý fotbalový klub FC Norimberk, kterému umožňuje díky informacím v reálném čase učinit ta nejlepší rozhodnutí bez ztráty vteřiny. Členům dozorčí rady pomáhají data i při strategickém plánování po zápasech. Díky řešení se může marketingové a obchodní oddělení klubu lépe zaměřit na klíčová aktiva a na podstatu byznysu fotbalového klubu.

Německý národní fotbalový tým využije řešení SAP Sports One na probíhajícím mistrovství světa ve fotbale v Rusku, včetně nových funkcí Video Cockpit a Player Dashboard. Video Cockpit shromažďuje video záznamy a data z tréninků. Ty umožňují herním analytikům a trenérům rychle identifikovat vzorce a tendence protivníků k vytváření strategií a využít tak jejich slabin. Nástroj Player Dashboard poskytuje hráčům jednoduchý přístup k personalizovaným informacím a videím přímo na jejich mobilních telefonech a v reálném čase. Díky tomu si mohou hráči okamžitě vyžádat analýzu jejich vlastní hry a využít její výsledky přímo v průběhu zápasu.

Zkušební verzi řešení SAP Sports One je možné získat zde.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru.

Kontakt pro média:

Jitka Housková