Na Václavském náměstí proběhne jubilejní 10. charitativní akce MDA RIDE

Praha 13. června 2018 (PROTEXT)

Dovolujeme si vás pozvat na jubilejní charitativní akci spolku MDA RIDE. Reprezentují ji lidé, kteří se rozhodli pomáhat v České Republice lidem s nervosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie.

Tato největší motocyklová charitativní akce v České republice je spojená s veřejnou sbírkou, jejíž výtěžek používá spolek MDA RIDE na individuální pomoc lidem postiženým svalovou dystrofií, a také na podporu činnosti organizací, které dystrofiky sdružují, konkrétně Asociace muskulárních dystrofiků a společnost Parent Project.

Záštitu nad akcí převzal místostarosta Prahy 1 Richard Bureš (ODS).

KDY a KDE: v sobotu 16. června od 09:30 hodin na Václavském náměstí v Praze

Během devíti let spolek MDA RIDE ve veřejné sbírce vybral a věnoval již 4 846 834 korun a pomohl financovat celkem 264 projektů.

Během akce se bude dražit košile v designu Harley-Davidson, vlastnoručně podepsaná legendárním Willie G. Davidsonem, motocyklovým návrhářem a bývalým vice presidentem společnosti Harley-Davidson Motor Company. Hosté rovněž pokřtí novou knížku Duchennovi jezdci aneb Život se svalovou dystrofií.

Hlavním bodem programu je tradiční Spanilá jízda Prahou, která odstartuje ve 14:00 hodin. Této společné vyjížďky jezdců na motocyklech všech značek a velikostí se účastní nemocní svalovou dystrofií ve vozech partnerů jako třeba Mustang Riders Club a 1st Veteran US Car Club Praha.

V předvečer akce, tedy v pátek 15. června se od 18:00 hodin na Václavské náměstí v Praze koná koncert pro MDA RIDE. Headlinerem je kapela Queenie, dále zahrají kapely Strahov a Tram 69.

INFO:

- 23. března 2009 vznikl spolek MDA RIDE jako nezisková organizace provádějící osvětu v oblasti nervosvalových onemocnění a pořádající každoroční dobročinnou akci MDA RIDE.

- MDA RIDE je největší motocyklovou charitativní akcí v České Republice, jediným takovýmto projektem v Evropské Unii a (po švýcarské Love Ride) druhým na evropském kontinentu.

- Myšlenka uspořádat benefiční jízdu motocyklů vznikla v USA začátkem 80. let minulého století. Právě americká Love Ride, která se mezitím rozšířila do Švýcarska a Mexika, se stala inspirací pro Josefa „Káďu“ Kadeřábka, celoživotního motocyklového fandu a tehdejšího ředitele Harley Owners Group Praha Chapter.

- Duchennova svalová dystrofie je nejčastější a nejzávažnější progresivní svalovou dystrofií vůbec. Tato nemoc postihuje přibližně 1 ze 3600 - 6000 živě narozených chlapců. Nemoc je charakteristická ochabováním a ztrátou aktivní svalové hmoty. Zpočátku se narodí chlapec bez jakýchkoli příznaků, ty nastupují plíživě přibližně od dvou let věku - potíže s chůzí, po čase usednutí na vozík

Kontakt:

Communication Lab, e-mail: honza@commlab.cz

Klíčová slova ČR-zábava-automoto-sociální-Communication Lab

Auto-moto, doprava a stroje
Média, společnost a životní styl