Nejžádanějším zaměstnavatelem mezi studenty je ČEZ, poprvé se hlasovalo pomocí chatbota

Praha 13. června 2018 (PROTEXT)

Organizátoři ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku letos, se kterým je hlasování studentů spojeno, dali soutěži nový název Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty.

Do loňského roku nesla soutěž označení The Most Desired Company a výsledky na základě průzkumu mezi studenty připravovala pro Klub zaměstnavatelů mezinárodní vysokoškolská organizace AIESEC. Na přelomu roku se obě strany dohodly, že se organizace ujme přímo Klub zaměstnavatelů, AIESEC si zachová roli významného partnera a sestavu podporovatelů nově doplnily také organizace studentů technických oborů IAESTE, studentů práv Všehrd a podporu přidaly také společnosti Kampomaturite.cz a Erasmus+. Ocenění na základě hlasování mladé generace přináší velkou hodnotu nejen pro vítězné společnosti, ale především pro mladé Čechy, kteří se na studiích připravují na svou budoucí pracovní kariéru. Organizátoři letos dosáhli výrazného nárůstů hlasujících, což po několika vítězných letech společnosti Google přineslo posun do popředí zejména pro první ČEZ a durhou ŠKODU AUTO. Škodovka kromě celostátní druhé pozice dosáhla regionálních vítězství hned ve dvou krajích, mateřském Středočeském i Královéhradeckém, kde má rozvíjející se výrobní závod v Kvasinách.

Vítězné firmy jsou příkladem pro ostatní zaměstnavatele a zároveň jsou nositeli zpětné vazby o tom, jak mladí Češi vidí hodnoty, pro které jsou schopni a ochotni spojit svou budoucí kariéru s jejich značkami. Pro mladé lidi je pak seznam vítězných firem hodnotným ukazatelem doporučení jejich vrstevníků.

Umístit se mohou bez rozdílu jak úspěšné globální firmy, tak střední i malé podniky. Tím, že firmy hodnotí mladí lidé spontánní znalostí, bez předvybraných společností a odborné poroty, je informace obsažená ve výsledcích zcela nezkreslená a odpovídá náladě a pohledu tzv. mileniálů v České republice. Výsledky byly vyhlášeny v rámci slavnostního večera k ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2018 v pondělí 11. 6. v Kongresovém centru České národní banky.

Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty 2018

Pořadí v České republice

1. ČEZ, a. s.

2. ŠKODA AUTO a.s.

3. Google Czech Republic, s.r.o.

4. MICROSOFT s.r.o.

5. Amazon Czech Republic Services s.r.o.

Vítězové v jednotlivých krajích

Nejžádanější zaměstnavatel regionu:

Hlavní město Praha

ČEZ, a. s.

Středočeský kraj

ŠKODA AUTO a.s.

Liberecký kraj

PRECIOSA, a.s.

Ústecký kraj

UNIPETROL RPA, s.r.o.

Karlovarský kraj

Karlovarské minerální vody, a.s.

Plzeňský kraj

Plzeňský Prazdroj, a.s.

Jihočeský kraj

Robert Bosch, spol. s r.o.

Pardubický kraj

eBRÁNA s.r.o.

Královéhradecký kraj

ŠKODA AUTO a.s.

Kraj Vysočina

BOSCH DIESEL s.r.o.

Jihomoravský kraj

Kiwi.com s.r.o.

Zlínský kraj

BAŤA, akciová společnost

Olomoucký kraj

Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Moravskoslezský kraj

Tieto Czech s.r.o.

Bližší informace:

Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů

pavel.hulak@klubzamestnavatelu.cz

Telefon: 604 232 251

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-hospodářství-práce-školy-ocenění-Klub zaměstnavatelů

Věda, vzdělávání a školství