Inovativní a bezpečné investování: Investiční podíl od FINEMO.CZ

Praha 6. června 2018 (PROTEXT)

Praha 05.06.2018 Na českém trhu se objevila zajímavá a unikátní investiční příležitost. Jedná se o možnost podílet se na výnosech ze zpětných hypoték od společnosti FINEMO.CZ. Garantovaný výnos v případě zpětného prodeje je aktuálně až 5,3 % ročně z investované částky.

Společnost FINEMO.CZ poskytuje již čtvrtým rokem zpětnou hypotéku pod obchodním názvem Renta z nemovitosti, a to jako jediná v ČR. Nyní navíc firma získala pro svou činnost licenci od České Národní Banky, což výrazně zvýšilo zájem o Rentu z nemovitosti. Nyní FINEMO.CZ uvádí na trh nový investiční produkt "Investiční podíl od FINEMO.CZ".

"Naší snahou je oslovit investory z řad široké veřejnosti. V době prakticky nulového úročení na bankovních účtech přicházíme s nabídkou bezpečného zhodnocení s garantovaným výnosem až 5,3 % ročně dle zvoleného investičního portfolia. Kdo má volné finanční prostředky a hledá bezpečnou investici, má nyní možnost se společně s FINEMO.CZ podílet na výnosech z pohledávek vzniklých ze zpětných hypoték, které seniorům umožňují prožít důstojné stáří bez finančních nesnází. Investovat u nás můžete již od 20 tisíc korun a s investicí nejsou spojeny žádné poplatky," shrnuje Marek Rokoský z FINEMO.CZ.

Pořízením Investičního podílu od FINEMO.CZ investor získá právo podílet se na výnosech z konkrétního portfolia pohledávek ze zajištěných úvěrů, a navíc možnost zpětného prodeje Investičního podílu po určité době (zpravidla 3-5 let) s garantovaným ročním výnosem. Výše garantovaného výnosu a minimální doba pro zpětný odkup je závislá na konkrétním portfoliu pohledávek.

"Investice je založena na obdobném principu, který se v posledních letech na českém finančním trhu objevil v podobě P2P platforem (jako např. Zonky), nicméně u nás neinvestujete do jednotlivých úvěrů, ale do portfolií pohledávek z úvěrů, které jsou vždy zajištěny zástavním právem ke kvalitní nemovitosti. Díky prvkům zajištění a diverzifikace se jedná o výrazně bezpečnější formu investování, než představují běžné firemní dluhopisy nebo jiné nezajištěné formy investic," doplňuje Marek Rokoský.

Investorské riziko je omezeno na situaci, kdy nedojde k řádnému splacení všech pohledávek v portfoliu v plné výši, například v důsledku velmi negativního vývoje cen nemovitostí, které slouží k zajištění.

Investiční podíl lze pořídit jednoduše. "Jakmile zájemce vyplní kontaktní formulář na webu www.finemoinvestice.cz, spojí se s ním náš zástupce a společně najdou optimální řešení. Snažíme se o osobní přístup ke každému investorovi," uzavírá Jiří Vránek.

Renta z nemovitosti je obchodní název zpětné hypotéky od FINEMO.CZ. Jedná se o úvěr pro seniory zajištěný zástavním právem k nemovitosti, kterou senior vlastní. Hlavní předností úvěru je, že se za života nemusí splácet a senior nadále zůstává majitelem své nemovitosti. Investoři investující do Investičního podílu od FINEMO.CZ tedy pomáhají seniorům - umožní jim získat dodatečné finance na důstojné a klidné prožití stáří. Více na www.rentaznemovitosti.cz.

Společnost FINEMO.CZ založili Jiří Vránek a Marek Rokoský, kteří mají dlouholeté zkušenosti z českých bank na různých manažerských pozicích. Na trh v ČR zavedli produkt zpětná hypotéka, který úspěšně již desítky let funguje v zahraničí. Zpětnou hypotéku v ČR úspěšně nabízí pod obchodním názvem Renta z nemovitosti již 4. rokem a aktuálně má společnost nemovitosti v zástavě celkem za více než 200 mil. Kč.

Společnost FINEMO.CZ SE získala dne 26. 4. 2018 od ČNB licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů. Národní banka tak podpořila existenci zpětné hypotéky na trhu v ČR a firmě FINEMO.CZ umožnila další rozvoj.

Více informací:

Marek Rokoský, zakladatel FINEMO.CZ