LAC vyrábí pece a sušárny v nové hale v Židlochovicích

Praha 31. května 2018 (PROTEXT)

Nová hala Židlochovice

Výroba pecí a sušáren LAC

LAC, s.r.o., je největším výrobcem průmyslových pecí, sušáren a žárobetonových tvarovek v České republice a jedním z největších výrobců ve střední Evropě. Kompletní výroba pecí a sušáren se nově přestěhovala do nového vlastního výrobního areálu v Židlochovicích.

Stavba začala v červnu 2017 a za necelých 10 měsíců se výroba i administrativa stěhovala již do nové výrobní haly. Od dubna tak funguje výroba pecí v hale na ploše cca 6 400 m2 a administrativa má k dispozici 2 000 m2 kanceláří. Výrobní halu je možné do budoucna dostavbou ještě zdvojnásobit.

Výroba pecí se díky většímu prostoru v hale zjednodušila a umožňuje snazší výrobu rozměrných pecí a sušáren. Zaměstnanci obchodu, administrativy a technické kanceláře mají k dispozici moderní reprezentativní kancelářské prostory. Společnost LAC tak přináší do regionu jednoho z největších a stabilních zaměstnavatelů. V současné době zaměstnává 230 zaměstnanců, v roce 2017 dosáhla obratu 330 milionů Kč. LAC provozuje zmiňovanou výrobu pecí a sušáren a dále v Hrušovanech nad Jevišovkou výrobu žárobetonových tvarovek, které nachází uplatnění i při výrobě pecí. Produkty LAC směřují do celého světa.

KONTAKT:

Ing. Lukáš Volša